RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøtiltakene kommer på plass

Rune Gerhardsen (Ap) avdramatiserer diskusjonen rundt Fossumdiagonalen. Miljøtiltakene kommer på plass, mener han.

GRORUDDALEN: Det har vært mye støy og uro rundt Fossumdiaogonalen den siste tiden. Lokalpolitikere er bekymret for veiprosjektets fremtid. Statens vegvesen mener fremtiden er usikker hvorvidt veien lar seg bygge, fordi de mener politikerne ikke har bevilget nok penger i Oslopakke 3.

Tror på løsning

Rune Gerhardsen, som har sittet i styringsgruppen for Oslopakke 3, ser ingen grunn til bekymring, og avviser vegvesenets taktikk. Ap-politikeren mener bestemt at alle brikker vil falle på plass når veien en gang skal bygges. Det er satt av 500 millioner til prosjektet i 2010-2017. Fossumdiagonalen er den nye tverrforbindelsen mellom riksvei 4 og Østre Aker vei. Nedgradering av Trondheimsveien og oppgradering av Østre Aker vei hører innunder prosjektet, men er ifølge vegvesenet ikke finansiert.

Støtter kritikken

Leder for styringsgruppen Oslopakke 3, Peter N. Myhre (Frp), kritiserer vegvesenet for å skape usikkerhet, og ber dem la være å "leke" politikere. Rune Gerhardsen støtter kritikken fra byråden og mener det egentlig er liten grunn til bekymring.
Disse tingene blir løst når den tid kommer. Husk på at prosjektet ligger langt ut i tid. Innen den tid må vi finne oss i at det blir justeringer, sier han.
Gerhardsen minner om at enkelte prosjekter omtalt i den tidligere Oslopakke 1, aldri ble bygd. Oslopakke 3 løper fra 1. januar 2008 til 2028.
Det vil være ganske dumt å si at det ikke blir noen forandringer, sier han.
Han registrerer at vegvesenet er lite begeistret for Oslopakke 3.
Jeg ville ikke uten videre stolt på det vegvesenet sier. De er ikke fornøyd med Oslopakke 3, og derfor er de nok ikke så entusiasiske til å backe den opp.
Hvorfor er de så sure da?

Det er fordi vi kastet ut administrasjonen fra gruppen og gjorde den rent politisk. Vi ville først finne løsningene, og så koble fagmiljøet inn senere, sier Gerhardsen.
Hva med den lokale uroen?

Slik vil det alltid være, fordi man ikke ser resultater etter noen uker. Da blir folk engstelige. Oslopakke 3 begynner ikke å løpe før 1. januar 2008. Og frem til 2011 er det ikke plass til mer enn Bjørvikatunnelen, avrunder Gerhardsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere