Millehaugen i retten

Den utbrente bilen ble funnet i Haugerudveien.

Den utbrente bilen ble funnet i Haugerudveien. Foto: ARKIVFOTO: Magne Mellem Enoksen

Mandag startet straffesaken mot Stig Millehaugen, som er tiltalt for å ha skutt og drept den tidligere Young Guns-lederen Jeddi på Haugerud for to år siden.

HAUGERUD/OSLO TINGRETT:: Stig Millehaugen risikerer 21 års forvaring dersom han blir funnet skyldig i overlagt drap.

– Når man ser tilbake på tidligere domfellelser for den tiltalte, så viser det en person som har begått alvorlig kriminelle handlinger ved flere anledninger. Derfor mener vi at 21 år forvaring er en riktig reaksjon, statsadvokat Svein Holden til NRK Østlandssendingen.

Millehaugen skal ha vært medlem av Tveita-gjengen på 1980-tallet. Han er tidligere dømt for drap. Han ble i 1992 dømt for væpnet ran av Klemtsrud postkontor og ran av Sparebanken Nors filial på Oppsal. I 1993 ble han dømt for drapet på en fengselsbetjent i Sarpsborg, samt ran av flere postkontorer. I 2003 ble han frikjent for ranet av Kredittkassens filial i Bogstadveien.

Et brødrepar, som er sentrale skikkelser i den såkalte B-gjengen, skal ha bestilt drapet som Stig Millehaugen nå er siktet for.

Millehaugen selv har hele tiden hevdet at han er uskyldig.

Drapet skjedde nesten på dagen for to år siden. På kvelden mandag 19. januar 2009 fikk politiet melding om at en person var skutt i en bil på Haugerud, nærmere bestemt i Haugerudveien 88.

Like etter ble det meldt om en bilbrann samme sted. Politiet fant levninger av en mann i bilvraket.

I følge tiltalen skal Millehaugen ha skutt Young Guns-lederen i bakhodet med en pistol. Han skal ha helt bensin over liket og bilen og deretter tent på.

Det er satt av ni uker til straffesaken i Oslo tingrett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag