Gå til sidens hovedinnhold

Millimeter fra døden

En 28 år gammel iransk asylsøker er dømt til fengsel i fire år og seks måneder for drapsforsøk og legemsbeskadigelse med kniv.

Youngstorget: Episoden fant sted på Youngstorget natt til søndag 8. juni i fjor. Foranledningen til knivstikkingen var bagatellmessig da 28-åringens kamerat og en av de fornærmede dultet borti hverandre på Youngstorget klokka 03.40 på natta. Dulten utløste en slåsskamp som endte med at 28-åringen dro kniv og knivstakk i alt fire personer. 28-åringen ble selv lagt i bakken og sparket i hodet, og ble derfor frifunnet for den ene knivstikkingen fordi han stakk mannen som sparket i leggen med kniven.

Mannen som ble hardest skadd ble knivstukket i halsen etter at 28-åringen løp etter han over Youngstorget. Fra legerapporten heter det: Under operasjonen ville et par millimeters større skade på halspulsåren mest sannsynlig ført til store blødning at den umiddelbare dødsrisikoen ville vært overhengende.

Hadde det ikke vært for snarrådig handling fra vitner hadde mannen trolig blødd i hjel.

28-åringen er to ganger tidligere dømt for uprovosert vold og må nå sone fire år og seks måneder. Mannen må også betale nærmere 150.000 kroner i oppreisning og erstatning til de fornærmede.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget