RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Milliondryss til rusomsorgen

Tidlig julegave til mange av de som sliter med rusmisbruk og psykiske problemer i hovedstaden.

GRÛNERLØKKA: For nå får Østerdalsgata 7 i Gamle Oslo millioner av kroner til disposisjon, som ikke bare sikrer flere personer innen ruspsykiatrien tak over hodet, men også at den samme gruppen får tettere oppfølging.

Det er i hvert fall håpet til julenissen Anniken Hauglie, byråd for helse og sosiale tjenester (H).

– Derfor har vi nå gitt 4 millioner til driftsmidler, som en del av boligsatsingen innen ruspsykiatrien. Dette tror vi også skal gjøre det lettere å drive boligen, sier Hauglie til dittOslo.no.

Det var bydel Grünerløkka som tok initiativ og søkte om midler til oppstart av Østerdalsgata 7.  Sammen med bydelene Gamle Oslo, St.hanshaugen og Lovisenberg sykehus er det innledet et samarbeidsprosjekt, som skal komme rusomsorgen til gode.

Fokus på oppfølging

Det er særlig oppfølgingen av personer med problemer knyttet til rus og psykisk lidelse som tidligere har bydd på utfordringer.

– I budsjettet for 2011 satte vi av 630 mill for å investere i flere og bedre boliger. For mange er ikke bolig nok, de trenger oppfølging både fra kommune og stat (spesialisthelsetjenesten). Det går sakte, men sikkert fremover, sier Hauglie.

Det har ikke lyktes dittOslo å komme i kontakt med bydelsdirektøren for Grünerløkka, Heidi Larssen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere