Gå til sidens hovedinnhold

Millioner i Holmenkollen

Godt over 200 millioner kroner settes av i Oslo-budsjettet for 2008 til 2011 til modernisering av Holmenkollbanen.

Holmenkollen: Som en investering for Ski VM i 2011 setter byrådet av 227 millioner kroner til modernisering av Holmenkollbanen fra Majorstuen til Frognerseteren.

Metrostandard

Gitt at Oslopakke 3 blir vedtatt i Stortinget, vil det bli vurdert å oppgradere Holmenkollbanen til metrostandard slik at disse kan trafikkeres med de nye MX 3000-vognene.
- Jeg mener det vil være mest hensiktsmessig å ha hele banenettet som metrostandard, slik at de nye T-banevognene også kan kjøre på Holmenkollbanen. Da vil vi også kunne øke kapasiteten på linjen på de dager med arrangementer, som for eksempel ski VM og verdenscup, sider byråd for miljø og samferdsel Peter N. Myhre i en pressemelding.

Holmenkollbakke dyrere enn forventet

I forbindelse med fremleggingen av budsjettet uttaler byrådet at det blir nødvendig å øke budsjettet for ny Holmenkollbakke. Bakken blir betraktelig mye dyrere enn forventet. Ifølge NRK skal det være snakk om et tresifret millionbeløp i tillegg til de 581 millionene som allerede er bevilget.
- Byrådet ser at det blir nødvendig å øke avsetningen til anleggene til Ski VM utover vedtatt bruttoramme på 581 millioner. Byrådet kommer tilbake til dette i tilleggsinnstillingen, skriver de i en pressemelding.
Budsjettsprekken skyldes både økte byggekostnader, nye forventninger fra skisporten, og vinnerforslaget i arkitektkonkurransen.

Reklame

Husker du disse to idiotene?