Gå til sidens hovedinnhold

Millioner til barnehager

Bydel Østensjø har fått 3,1 millioner kroner til vedlikehold av barnehager og lekeplasser.

ØSTENSJØ: Mange av barnehagene i bydelen har det ikke blitt gjort noe med siden de ble bygget for 40 år siden, sier Stein Tomtum, styrer i Bøler sentrum barnehage.

Vedlikeholdsgruppe

Han er med i bydelens egen vedlikeholdsgruppe og forteller at bydelen fikk 3,1 millioner kroner til vedlikehold og lekeplassutstyr i fjor.

Vi ba barnehagene om å melde behov og fikk inn 17 henvendelser. Etter det hadde vi fire runder med befaringer. Vi laget en prioritert liste, og det var ikke vanskelig å prioritere, forklarer han.

Øremerkede midler

Gulvbelegg, garderober, bad og kjøkken er hovedområdene som trenger utbedring.

Dette er øremerkede midler, som blir inndratt om de ikke blir brukt til det de skal. Derfor har vi satt fokus på dette nå. Vedlikeholdsgruppen ble dannet for å få litt trøkk på dette arbeidet. Nå har Nøklevann barnehage allerede fått nytt lys over arbeidsbordet til barna og i Oppsaltunet barnehage blir de ferdig med å installere kjøkkenet denne uka.

Bydelens driftssentral kommer til å utføre mye av arbeidet, noe som fører til at det også blir billigere.

Vi må selvfølgelig få folk til å gjøre alle utbedringene, men vi regner med at mye skal være ferdig før sommeren.

Lekeapparater

Det er satt av 400 000 kroner til lekeapparater.

Mange har fått allerede, men vi holder igjen noen penger fordi flere barnehager skal gjennomgå kontroll. Da vil apparater som er for dårlige bli tatt vekk, så vi har spart noen penger til å eventuelt kjøpe nye om det skulle bli behov.

Rene julaften!

Dette er utrolig positivt! For barnehagene er det jo rene julaften, for de er ikke så godt vant. Et nytt kjøkken eller en ny garderobe gjør også mye arbeidsmiljømessig, sier han og gleder seg til hans egen barnehage står for tur.

Det ene badet vårt er fra 70-tallet og det er både utrivelig og lukter vondt der. Det skal bli bra å få orden på det, avslutter han.Dette er utrolig positivt!

Stein Tomtum

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!