Millioner til kultur

Byråden for næring og kultur har nå fordelt 130,3 millioner kroner til kunst og kultur. Det er tildelt etter søknad til større prosjekter, drift og årlige arrangementer.

Frogner/St. Hanshaugen: Barrat Due har de siste årene fått tildelt 250.000 kroner av disse midlene, mens de etter å ha søkt om 305.000 kroner i år fikk 300.000.

Pengene i år går til Musikkskoleavdelingen og til drift, utstyr og instrumenter, får vi vite fra Barrat Due.

Mer til Cosmopolite

Cosmopolite har i de to foregående år fått 250.000, men får i år 500.000. Fra daglig leder Miloud får vi vite at pengene går til å dekke underskudd på noen av arrangementene.

Vi driver jo et konsertsted med enkelte smalere arrangementer man ikke går i overskudd på. Det er prisen å betale for å levere et bredere tilbud med kvalitet og ike bare drive kommersielt, sier han.

Oslo Domkirkes guttekor har i år fått 200.000. Pengene går til drift av koret, dekke utgiftene til dirigent og sangpedagog, samt drifte konserter og betale musikere.
Oslo Jazzfestival får i år 950.000 kroner. Med et budsjett på over syv millioner er disse pengene helt nødvendig for en jazzfestival med så mange artister.

Pengene går med i sluket av honorarer, overnatting og reiser for artistene. Lyd og lys til konsertene hører også med til utgiftspostene som halvveis finansieres av billettintektene.

Null kroner til Norwegian Wood

Norwegian Wood har heller ikke i år fått tildelt noen av kronene fra byråden for næring og kultur til tross for at de søkte om 100.000. Festivalsjef Jørgen Roll er naturligvis ikke helt enig i prioriteringene.

Det er leit at et så stort kulturelt arrangement ikke får statlige midler til drift. Særlig med tanken på at vi leier konsertplassen og legger igjen mye penger hos næringslivet rundt. Siden 1994 har konserten blitt holdt i Frognerparken og vokst seg til en viktig happening for Oslo-borgerne, derfor hadde det vært hyggelig med en klapp på skuldren i hvert fall, mener han.

Volapük har i år fått 350.000. Det kommer godt med når det arrangeres tre festivaler og ti større arrangementer i året, samt at stedet fungerer som landets største litteraturscene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.