Millionsmell på Frogner...

Meglerne i Solgt får denne uka i oppgave å tippe taksten både øst og vest i Oslo. FOTO:NRK

Meglerne i Solgt får denne uka i oppgave å tippe taksten både øst og vest i Oslo. FOTO:NRK

Førstkommende onsdag kan du se meglere fra bygda tippe takst både på østkanten og vestkanten av Oslo. Det går heller dårlig...

OSLO: Hva koster et funkishus over tre plan på Frogner? Eller hva med en av de største leilighetene som er å oppdrive i selveste Lille Tøyen Hageby?

– For første gang i Solgt sin historie får vi en bommert med tosifret millionbeløpforteller programleder Frode Søreide.

Les også: OSLO-MEGLERE MÅ TIPPE SØRLANDS-TAKST

Bommer stygt

Heidi Berge og Kjartan Aarnes fra Eigendomsmekling Sogn og Fjordane og Maiken Busker Larsen og Trond Lura frå DNB Nor sine meglerkontor i Rogaland møtes til duell i programmet som vises på Nrk onsdag kveld.

Den første utfordringen til meglerne er en kunstnerleilighet på Tøyen. Her har innehaveren selv fått mulighet til å stå for romfordelingen. Det er lagt stor vekt på store åpne rom – da selger har brukt det som arbeidssted. Men faller løsningen i smak hos meglerne?

I følge Søreide blir det ikke enklere når meglerne ankommer idyllen Lille Tøyen Hageby. Her finner vi over 300 boenheter i mur fra tidlig på 1900-tallet. Arkitekturen er inspirert fra England og husene var bygd for å gi arbeiderne bedre kår i hovedstaden.

Millionsmellen

Finaleobjektet finner vi bare et steinkast frå Vigelandsparken i Oslo. Et funkishus med adresse på beste vestkant viser seg og være litt av en nøtt for våre meglere. Dette er regnet som et av de dyreste områdene i Oslo og millionene ligger løst når salgsprisen skal tippes. For først gang i historien frå vi en bommert med tosifret millionbeløp.

–Dette viser at lokalekunnskap er viktig når man skal selge et objekt. Dessuten tar vi fra meglerne alle hjelpemiddel som de normalt bruker. Alt de får er en gjennomsnittlig pris for område. Så vi skjønner at det er lett å gå på en smell, sier programleder Frode Søreide.

Les også: OSLO-MEGLERE TIPPER TAKST I "ÅLEBYEN"

Populær serie

Solgt handler om at representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorier og sluppet ned i et ukjent marked. De rivaliserende firmaene konkurrerer om å gjette prisen på tre forskjellige salgsobjekter.

Les også: MØRKE SKYER HENGER OVER BOLIGMARKEDET

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.