RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Min siste tut

Jeg har aldri likt biler som tuter på meg når jeg er ute og kjører i trafikken. Hvem som sitter bak rattet har jeg imidlertid ikke vært så opptatt av, men etter denne lille hverdagsopplevelsen, den du snart skal få lese om du gidder å henge med litt til, gjør at jeg har endret fokus.
Her om dagen befant jeg meg nemlig på Grorud. Vanligvis et trivelig sted, med bilister kjørende i bedagelig tempo og fotgjengere gående på fortau eller pent på siden. Selv var jeg ute og lette etter et spesielt hus denne dagen, og kjørte derfor litt saktere enn jeg ellers ville gjort ned Grorudveien. Så tutet det bak meg. Ikke veldig lenge, men hissig nok til å vekke min harme. I speilet så jeg bare grillen på en sprek Audi, og tenkte ikke på hvem som satt bak rattet. Jeg blinket, vrengte inn på siden, slapp vedkommende forbi, og la meg på hornet for å statuere et eksempel. Selvsagt en idiotisk barnslig ting å gjøre, men jeg er jo en mann i tyveårene, og reagerte altså akkurat slik resten av verden forenter at jeg skal reagere. Slik kunne denne historien endt. Den unge mannen i Audien fikk tutet, og det samme fikk jeg. Men dette viste seg å ikke holde for det jevnaldrene fartsfantomet. Tyve meter bortenfor snudde han nemlig på hælen, eller bakhjulene om du vil, og kjørte i stor fart mot meg og det lånte kjøretøyet mitt. Hjerteklapp. Svetteperler. Hvite knoker om rattet. Ja, for hva gjør egentlig en pasifist når det viser seg at man kanskje må konfrontere et fremmed menneske utenfor bilens trygge dører og tuteknapp? I mitt tilfelle ble det gasspedalen som var redningen. Ut på veien og forsprang fra Audien som måtte snu for å kjøre etter. Noe han valgte å gjøre! Inn en sidevei, ut på en hovedvei, en avkjøring og trygt plassert på en parkeringsplass på Rødtvet før jeg turte å se i bakspeilet igjen. Enten hadde jeg ristet han av, enn hvor patetisk det kan høres ut, eller så hadde vedkommende tatt til den fornuften jeg hadde mistet i utgangspunktet, og faktisk kjørt videre. Uansett har jeg lært nå. Hornet er ikke noe leketøy, og heller ikke et verktøy for innestengt aggresjon. Med tut skal tut fordrives. Kjør forsiktig folkens!

Nils Skumsvoll
Journalist

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere