RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minareten på plass


Den nye moskeen har fått minareten på plass, og om ikke mange månedene kan Ahmadiyya-menigheten ta i bruk sitt nye bygg. Her er Ch. Iftikhar H. Azhar og Mahmood Ahmed Ayaz.
Den nye moskeen har fått minareten på plass, og om ikke mange månedene kan Ahmadiyya-menigheten ta i bruk sitt nye bygg. Her er Ch. Iftikhar H. Azhar og Mahmood Ahmed Ayaz.
Furuset har fått et nytt landemerke. Ahmadiyya-menigheten sitt stolte symbol, den nye moskeen, nærmer seg ferdigstillelse.

FURUSET: Den grå, litt tilbaketrukkne murbygningen ble påbegynt for ti år siden, men om noen måneder vil den framstå som et nytt og flott landemerke på Furuset.

Symbol

Ahmadiyya-menigheten i Oslo har rundt regnet to tusen medlemmer, og i lokalene på Frogner er det ikke plass om alle møter samtidig.

- Vi ser fram til å kunne ta i bruk den nye moskeen. Hvis ikke uventete ting oppstår, så vil dette skje i oktober, sier generalsekretær Ch. Iftikhar H. Azhar.

Sammen med lederen i byggekomiteen viser han fram minareten som har kommet på plass.

- Et stolt og tradisjonsrikt symbol for Islam, men denne minareten er kun et symbol og ingen plass for imamen til å rope ut sine bønner, legger generalsekretæren til.

Innholdsrikt

Det sakrale bygget skal dekke mange behov.

- I tredje etasje ligger selve moskeen. Stor, romslig, med et galleri for besøkende og for de eldre i menigheten som ønsker å sitte, sier Mahmood Ahmed Ayaz.

Han er sekretær i byggekomiteen og sterkt engasjert i arbeidet.

- I etasjen under er det kvinnenes arena og med eget rom som de minste kan være under bønnen, sier Mahmood Ahmed Ayaz og legger til:

- I tilbygget eller vinkelen er det satt av plass til misjonærbolig, og i underetasjen er det tumleplass for de unge og deres aktiviteter.

Han forteller at det også er planlagt et byggetrinn to. som skal huse kontorer og annet, men dette kommer siden.

Fargen på bygget ble bestemt for lenge siden, og er en litt forsiktig lys gul variant. En farge som passer inn i omgivelsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere