RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre bakgårdspils

Byrådet mener røykeloven har skapt behov for nye skjenkeregler i sentrumsområdet. Det kan få følger for alkoholserveringen i Grünerløkkas bakgårder.

SENTRUM/GRÜNERLØKKA: Byrådet foreslår at alkoholserveringen i bakgrådene stenges klokka 19.00. Serveringssteder med uteserving langs gata, skal på sin side få holde åpent til klokka 03.30.
På denne måten vil vi etterkomme både naboers ønske om nattero og utesteders ønske om lengre uteservering utendørs, sier næringsbyråd Anette Wiig Bryn (FrP) til NRK Østlandssendingen. Sentrumsområdet hvor bakgårdene foreslås tidlig stengt, inkluderer flere sentrale gater på Grünerløkka.

Positiv

Medlem i Grünerløkka bydelsutvalg, Jarl W. Alnæs (V) støtter byrådets forslag.
I utgangspunktet er jeg ikke negativ, men jeg mener dette først og fremst bør være opp til bydelen å bestemme, sier Alnæs til Østkantavisa. I dag er bydelsutvalget kun høringsinnstans for bystyret.

Nye grenser

Alnæs stiller seg mer kritisk til at utestedene i for eksempel Thorvald Meyers gate skal få servere alkohol til 03.30.
Det er for lenge. Jeg tror ikke det vil være aktuelt så mange dager i året, men det blir uansett noe drøyt når vi er i et delvis sentrumsområde. Der mener jeg sentrums- og ikke-sentrumsdefinisjonen er ganske håpløs. Jeg kunne tenke meg å se på de grensene vi har å forholde oss til i dag, sier Alnæs, og viser til at utesteder vegg i vegg møter helt forskjellige serverings- og åpningsreglmementer. Alnæs ønsker også å differensiere helge- og hverdagsserveringen.
Vi ligger i sentrum og må tåle et større uteliv enn for eksempel drabantbyene, men det kan bli mye på hverdagene når folk skal opp tidlig. I helgene bør vi tåle mer, sier venstrepolitikeren.

Vil ha innstramming

Bydelsutvalgsmedlem Per Gunnar Dahl (A) synes skjenkepolitikken i bydelen bør innstrammes ytterligere.
Vi er veldig kritiske til skjenking i bakgårder, og har stemt mot dette. At serveringen stenger klokken 19.00 synes vi er en forbedring, da folk får mulighet til kvelds- og nattero, sier Ap-politikeren. Han er mer negativ til gateserveringen i bydelen.
Uteservering til 03.30 er jeg veldig mot. Jeg synes dette er for liberalt, og at politikerne ikke har lyttet til folks meninger, sier Dahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere