RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre kriminalitet

Kriminaliteten har sunket merkbart på Grünerløkka, etter at politiet i vinter inviterte nabolag og andre kommunale etater til felles innsats for et godt nærmiljø.

GRÜNERLØKKA: I hele vår har politiet slått hardt ned på kjøp og salg av hasj, som tidligere utgjorde det største problemet ved nedre del av Grünerløkka og langs Akerselva.
De siste ukene har vist at innsatsen har hjulpet, og at området rundt Ankerbrua har blitt et betydelig tryggere sted å oppholde seg, forteller politiførstebetjent Øyvind Haslestad ved forebyggende avdeling på Grønland politistasjon.
Haslestad sier at det nære samarbeidet mellom politi, naboer og kommunale ressurser som utekontakt og andre prosjekter har vært svært positivt.
Vi har tatt mange for salg og kjøp. Det er politiets oppgave. Samtidig har gjengangerne i området fått oppfølging etter at de har gjort opp for seg, med tilbud om kurs, skole og noen råd om hvordan de skal komme seg videre i en mer positiv retning her i livet, sier han. Politiet skal nå evaluere samarbeidet, og ønsker å gå videre med de metodene som har vist seg mest virkningsfulle.
Og det er ikke nødvendigvis noen mirakelkur som skal til for å gjøre et nabolag tryggere.
Det dreier seg mye om omgivelsene. Bedre belysning, mindre søppel og flere felles aktiviteter bidrar samlet til et bedre miljø. Jeg vil langt på vei hevde at naboene har klart å ta nedre del av Akerselva tilbake til felles glede for alle, avslutter Haslestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere