RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre øl, stillere gater

Valgets Løkka-vinner, Paal Haavorsen (Ap), lover å stramme inn på skjenkingen på Løkka.

Oslo fortsetter å være en blå by, men de røde bastionene på Løkka, Sagene og Gamle Oslo har ikke latt seg knuse. Nåværende BU-nestleder på Grunerløkka, Paal Haavorsen (Ap), blir mest sannsynlig BU-leder etter SVs kraftige tilbakegang. Nå kommer han til å angripe skjenkesaken raskt:

Hva skjer med skjenkepolitikken på Løkka?

Vi har sagt at vi ønsker å stramme noe inn på Grunerløkka. Det kan tenkes at det blir mer begrenset i uka, men omtrent som i dag fredag og lørdag kveld. Men jeg vet ikke om det blir anledning til å gjøre slike innstramninger.

Jeg tror næringslivet vil synes det er greit å stenge kl. 12 - 01. Det har kommet reaksjoner på at det kan være akseptabelt. Jeg har tro på at vi får til differensiert åpningstid, noe som betyr at Blå kan holde åpent til klokken 03 hver natt for vår del. Det gjelder alle steder der støy ikke belaster beboere.

Men om Ap og SV får lov til å innføre disse restriksjonene, har ikke Haavorsen fått klarhet i enda.

Når det gjelder skjenkesaken, så må vi finne ut av hva vi har lov til å gjøre. Og så vil jeg ha et møte mellom skjenkenæringen i bydelen og representanter fra borettslag og sameier. Vi må få til ordninger som tilfredsstiller begge parter, sier han.

Nå blir det innskrenkninger

Hvordan vil dette påvirke utelivet på Løkka?

Vi vil i boligområdene på Grunerløkka begrense åpningstidene, og ikke minst gjelder dette uteservering. Men vi får se nå hva vi faktisk har lov til å gjøre, sier Haavorsen.

SV knuste Ap i Oslo

SVs elendige valg felte til slutt Ap i Oslo, og Haavorsen synes naturlig nok at det ikke var videre hyggelig:

Jeg hadde håpet på en rød by, for da hadde sannsynligvis Indre Oslo Øst fått mer penger fra byrådet enn de vi ser utsikter til i dag. Vi har blitt kuttet med 100 til 150 millioner kroner de siste fire årene. Og det er klart at det er mye penger, og jeg er overbevist om at et rødt byråd ville snudd dette, sier han.

Jeg synes at valget for Aps del var en positiv utvikling. Men det var et skår i gleden at SV gjorde det så dårlig, sier han. Men han har fortsatt håp for sammensetningen av BU.

Det spennende blir i hvilken grad vi kan få til at Ap og SV kan få flertall i BU. For i budsjettsamarbeid er det vanskelig å samarbeide med RV. De befinner seg på en annen planet, sier han.

Hva er det SV har gjort feil?

Jeg vet ikke hva SV har gjort feil i Oslo. SV har gått tilbake over hele landet. Det tyder på at det ikke er lokale feil, men en nasjonal trend. Og det viser at selv om det er et lokalvalg, er det nasjonale trender som slår inn.

Han er likevel ikke veldig overrasket over regjeringspartnerens fullstendige mageplask:

SV hadde et voldsomt godt valg forrige gang. At de skulle klare å holde på det var vel i overkant av hva man kunne tro og forvente.

Ap har gjort det veldig bra, spesielt blant yngre mennesker. Hva sier du til det?

- Ungdommen har tro på et Ap som ofte blir fremstilt som gammelmodig. Ser man på skolevalget på Sofienberg, hadde Ap nærmere 50 prosent! avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere