*Nettavisen* Nyheter.

Mindre politi i Oslos gater

Den siste tiden har politiet vært bevæpnet flere steder rundt i hovedstaden. Her i nærheten av den israelske ambassaden. Foto: Foto: Lars Weimoth

Færre patruljer skal overvåke byen, men etterretningsarbeidet og grensekontrollen i forbindelse med terrorberedskapen fortsetter like intensivt som tidligere.

OSLO: Etter råd fra PST og politidirektoratet (POD) justerer politiet beredskapen i Oslo. Etter de siste dagers opplysninger om terrortrusselen, skal politiet derfor trappe ned antall uniformerte og bevæpnede politipatruljer ute i byen.

– Situasjonen skal gradvis normaliseres, men vi tar en dag om gangen og vurderer beredskapen ut ifra det foreliggende trusselbildet, sier Roar Hansen, pressevakt i Oslo politidistrikt.

Konkrete tall på hvor mange politifolk som er satt inn i jobben med terrortrusselen som ble kjent forrige uke, vil politiet ikke opplyse.

Flere enn normalt på Norway Cup

Oslo har også ansvar for blant annet spesialstyrker og helikopterberedskap.

– Disse gruppene skal fortsatt ha full beredskap, sier Hansen til dittOslo.no.

På store arrangementer som Norway Cup, hvor det har vært ekstra beredskap på grunn av den store folkemengden, skal det fortsatt være mye politi tilstede.

– Det vil være færre enn tidligere denne uka, men fortsatt litt flere enn hvor mange som normalt ville patruljert på Norway Cup, sier Hansen.

Enkelte steder har vært stengt i forbindelse med trusselen. Slottets hoffsjef besluttet å stanse omvisningene i bygningen da terrortrusselen ble kjent, onsdag ble Slottet åpnet for publikum igjen.

Også Oslo rådhus var stengt for besøkende, men torsdag åpnet det igjen åpnet for gratis omvisninger.

Vil ha tips

Fortsatt betegnes terrortrusselen som alvorlig og uavklart.

– Vi tar fortsatt imot tips om det publikum tror kan være av interesse for politiet, understreker Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag