Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mindre service, ikke mindre trygghet

Streiken vil ikke gå utover tryggheten, bedyrer stasjonsjefen ved Majorstua politistasjon.
Streiken vil ikke gå utover tryggheten, bedyrer stasjonsjefen ved Majorstua politistasjon.
Publikum i Majorstua politistasjons område trenger ikke bekymre seg for tryggheten under politistreiken torsdag, sier stasjonssjefen.

NORDRE AKER: Politiet over hele landet går til politisk streik torsdag mellom klokken 11.00 og 12.30, hovedsaklig fordi Justis- og politidepartementet vil frata de tillitsvalgte forhandlingsretten i forbindelse med forhandlingene om arbeidstidsordningen i politiet.

Dette aksepterer vi ikke. Arbeidstakernes rett til å forhandle om arbeidstidsordninger er nedfelt i lovverket. Et lignende overgrep har vi ikke opplevd siden politiet ble fratatt streikeretten i 1959, annonserte forbundsleder Arne Johannessen i en pressemelding onsdag.

Ikke noe å bekymre seg for

Byrådsleder Erling Lae gikk onsdag ut og sa han var bekymret for at kriminelle vil utnytte situasjonen.

Ved Majorstua politistasjon vil vakten være stengt, i tillegg til at medlemmer av Politiets Fellesforbund ved passkontoret vil nedlegge arbeidet under streiken torsdag. Men helt nødvendig beredskap, som utrykning og telefontjenester, vil fortsatt være operative, opplyser stasjonssjef ved Majorstua politistasjon, Ole Vidar Dahl, til Nordreakerbudstikke.no.

Publikum har ingenting å bekymre seg for når det gjelder tryggheten, men servicen vil bli mindre i perioden mellom klokken 11 og klokken 12.30, sier Dahl.

Lojale

Han sier at alle ansatte ved Majorstua politistasjon som er medlemmer av Politiets Fellesforbund, følger lojalt opp om den politiske streiken.

Alt arbeid utenom beredskapen nedlegges. Med mindre det er snakk om situasjoner som gjelder liv og helse. Da er vi på plass som normalt, sier Dahl.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!