Mindreårig gutt innrømmer overgrepet

Politiet regner overgrepssaken som oppklart, etter at en mindreårig gutt har erkjent forholdende torsdag formiddag. FOTO: FREDRIK ECKHOFF

Politiet regner overgrepssaken som oppklart, etter at en mindreårig gutt har erkjent forholdende torsdag formiddag. FOTO: FREDRIK ECKHOFF

Politiet har i dag hentet inn en mindreårig gutt, som har erkjent voldtekten av 8-åringen på Skøyen skole.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

OSLO: Politiet har i dag hentet inn en mindreårig gutt, som har erkjent å stå bak overgrepet på en åtte år gammel gutt tirsdag ettermiddag.

Det forteller politiet på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Mindreårig

- Vi ønsker ikke å si noe mer som kan identifisere gutten, sier leder for volds- og sedelighetsavsnittet, Hanne Kristine Rohde.

Det åtte år gamle offeret skal ha vært på Aktivitetsskolen, da han ble kontaktet av en ung gutt. Han skal ha blitt lokket med til et mer usjenert sted, der overgrepet, som beskrives å være av grov seksuell karakter, skal ha skjedd.

Det var ansatte ved barneskolen som kontaktet politiet da gutten selv fortalte en voksen hva som hadde skjedd. Også kriseteamet i kommunens pedagogisk-psykologiske tjeneste ble kontaktet.

Politiet presiserer torsdag ettermiddag at gjerningspersonen ikke er pågrepet, men hentet inn, noe som trolig betyr at han er under den kriminelle lavalder, som er 15 år.

Blir tatt hånd om av barnevernet

- Gjerningspersonen ble forhørt på Barnehuset, hvor han i formiddag erkjente overgrepet. Han får oppfølging av Barnehuset og av barnevernet, sier Rohde.

På spørsmål om overgrepet karakteriseres som en voldtekt, sier Rohde at de karakteriserer det som et svært alvorlig seksuelt overgrep.

Gjerningspersonen og offeret skal ikke ha kjent hverandre personlig fra tidligere, og gjerningspersonen skal ikke ha vært involvert i liknende saker før.

- Vi anser nå saken som oppklart, sier Rohde, som også presiserer at offeret blir tatt godt vare på av familie og et profesjonelt hjelpeapparat.

Les også:

Leter etter ung gutt etter voldekt

Les også: – Gutt voldtatt på Skøyen skole

Les også: Jager overgriper i Oslo vest

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.