RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minga reduserer medisinbehovet


Beboer Petter og Labradoren Minga er bestevenner, og går ofte turer sammen. Her med frivillighetsleder Tonje Bjertnes Reiss.
Beboer Petter og Labradoren Minga er bestevenner, og går ofte turer sammen. Her med frivillighetsleder Tonje Bjertnes Reiss. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen
Bruken av terapi-hunder har bevisst effekt på blant annet urolige demente og har i flere tilfeller ført til kutt i medisin-eringen av flere pasienter.

LOVISENBERG: Ved kafeen til Cathinka Guldbergsenteret sitter fire år gamle Minga og seks år gamle Jojo. De er på jobb. Og jobben er å spre glede.

De er to av flere terapihunder som kommer til sykehjemmet en gang i uken for å lyse opp hverdagen til de eldre som bor her. Og det gjør de virkelig.

Turkamerater

Bestevennen til Labradoren Minga er beboer Petter. Sammen med matmor Wenche Trana går de turer sammen, og han lyser opp når han ser sin firbente venn.

Petter er dement og kjenner ikke alltid igjen Wenche, men Minga er det ingen tvil om.

NODAT

Organisasjonen som sørger for hundene til Cathinka Guldbergsenteret, heter NODAT ( Norsk Organisasjon for Dyreassistert Terapi) og er spesialister på å utdanne terapihunder.

– Vi bruker bare hunder fra NODAT, fordi vi vet at de er kvalitetssikret, sier frivillighetsleder, på senteret Tonje Bjertnes Reiss.

Hun ser klare fordeler ved møtene mellom beboere og hundene.

– Det skaper motivasjon, kontakt, og sosial omgang. Også fysisk trening brukes hundene til som et supplement til fysioterapi, sier Reiss.

Både fører og hund må på grundige kurs med påfølgende eksamen før de kan jobbe slik som Minga og Jojo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere