RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mini-festival under brua


Abdullahi Dahir vil ha deg med på å ta området ved Riverside og Vaterland tilbake.
Abdullahi Dahir vil ha deg med på å ta området ved Riverside og Vaterland tilbake. Foto: Foto: Privat
Oslo Røde Kors inviterer til mini-mini-festival Under brua. Som ledd i arbeidet for trygt oppvekstmiljø.

VATERLAND: Torsdag 19. august kl. 17-20 bør du finne veien ned under brua ved Riverside og Vaterland.

– I samarbeid med øvrige SaLTo-aktører i Oslo sentrum ønsker vi deg velkommen til en ”mini-mini” festival under brua ved Riverside og Vaterland, forteller Abdullahi Dahir, aktivitetansvarlig i OKRIS Ungsdomsgruppa.

Han forteller at hovedmålet for Salto-samarbeidet er todelt.

– Vi ønsker å redusere barne- og ungdomskriminaliteten i Oslo. Og vi vil sikre trygge skoler og trygge oppvekstmiljø.

Visjoner og tiltak

– SaLTo-nettverket i Sentrum har visjoner og planer om å gjøre konkrete tiltak for å nå målene. Sommeren 2008 og 2009 hadde vi ulike arrangementer, bl.a. ”Drug Free Zone” på Cuba. Sommeren 2010 har vi visjoner for Vaterlandsområdet og Elgsletta med nye volleyballbaner. Dette er områder hvor det i dag foregår åpenlyst kjøp, salg og bruk av illegale rusmidler.

– Vårt mål er å trygge oppvekstmiljøet for lokalbefolkningen og andre som benytter områdene gjennom gode arrangementer og begivenheter for barn, ungdom og voksne. Sommeren 2010 gjør vi det under parolen ”ELVA FOR ALLE”, fortsetter Abdullahi Dahir.

Piknik og teater

Torsdag 19. august kl. 17-20 er det Oslo Røde Kors som står som arrangør.

– Vi satser på å lage en piknikstemning over arrangementet. Vi griller, SAFIR stiller med sin Forumteatergruppe, ungdommene fra ORKIS-idrett skal ha straffe-konkurranse med barna, videre stiller en sjonglør som skal lære barna å sjonglere med baller.

Pølser og maling

– Kvinnene fra kvinnekafeene tar ansvar for å grille pølser og jentene fra jentegruppa på ORKIS gir ansiktsmaling til barna. Røde Kors egen DJ Herkules spiller behagelig musikk som passer for stor og små.

– Vi ønsker deg, din familie og venner velkommen til en uformell mini-mini festival der vi sammen tar området tilbake til bruk for oss alle, avslutter Abdullahi Dahir.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere