*Nettavisen* Nyheter.

Mini-FN på Skjønnhaug

Elevene på Skjønnhaug skole utgjør selv et lite FN-samfunn. Mangfoldet på skolen er stort, og markeringen av FN-dagen 24. oktober fokuserte på samholdet på tvers av de nesten 40 kulturene representert på skolen.

Trosterud: Noen barn har det godt, andre har det ikke, fortalte assisterende rektor Pål Mollestad. Samlingen åpnet med et slideshow med bilder av barn til Cat Stevens' "He's not heavy, he's my brother". De 255 elevene fulgte årvåkent med idet bilder av nød og lykke vekslet på skjermen foran i gymsalen.
Det er flere millarder mennesker, men bare en jord. Verden er en ballong som vi må passe på ellers går den fort i stykker. Alle vi som bor på jorda må passe på den, og vi må passe på hverandre og på skolen vår, fortsatte Mollestad.

Mangfold

På Skjønnhaug skole er de godt innforstått med det kulturelle mangfoldet FN-representerer. Skolen har elever som stammer fra nesten 40 forskjellige land, og noen av elevene viste frem flaggene til de mange nasjonene på skolen.
Mange barn rundt samme bord, mange barn på samme jord. Det er vi, det er vi, morgendagens søsken, sang elevene entusiastisk, og en av elevene ved skolen, Live synes det er fint å gå på den minoritetsspråklige skolen.
- Det er fint å ha venner fra forskjellige land. Uansett hvilket land og hudfarge vi har, kan vi likevel være venner, sa Live.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.