*Nettavisen* Nyheter.

Miniøya kickstarter festivalsesongen i Oslo

Med fantastisk utsikt mot hovedscenen - og Oslo sentrum - er Tøyenparkens «hyller» det perfekte amfi for festival. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Det er ikke alle festivalsjefer som må gjøre mattelekser backstage.

TØYENPARKEN: - Det blir litt mye surr. Pappa sier at jeg alltid henger bak, men jeg henger litt foran også, for noen ganger så gjør jeg alle leksene på mandag, som skal være ferdig på fredag, sier festivalsjef på Miniøya, Paulina Figueira Winge-Himsett(8).

- Jeg må gjøre lekser selv om jeg får fri fra skolen til å jobbe med Miniøya, for hvis ikke blir jeg hengende bak i matte og sånn, og matte er jo yndlingsfaget mitt, forklarer Paulina.

Les også: 100 grunner til å elske Oslo

Laget dans til Sval
For i tillegg å gå på skolen, har hun de siste månedene planlagt aktiviteter, mat og booket artister til Miniøya, som åpner i Tøyenparken lørdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sval (t.v.) og festivalsjef Paulina Figueira Winge-Himsett er klare for Miniøya. Sjekk sistnevntes dans til Sval lenger ned i saken! Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Fredag formiddag møtte dittOslo.no Paulina, sammen med hennes store idol - og festivalklare - Sval.

- Det er veldig gøy å møte Sval! Jeg blir så glad, fordi jeg elsker sangene hennes. Også har jeg en liten dans til «Trenger deg» som jeg har laget sel, forklarer Paulina, som selv sto i bresjen for å booke Sval til Miniøya.

- Jeg sa bare at Sval må komme, sier hun.

Sjekk Paulinas dans til Svals hit «Trenger deg» her (saken fortsetter under videoen):


Video: Hege Bjørnsdatter Braaten

Les også: Pils og pizza gjør Tøyen tryggere

- En milepæl
Og når festivalsjefen sier det, ja, da blir det jo sånn. Sval står på scenen i Tøyenparken til søndag, og lover publikum en konsert de aldri har sett maken til. Hun har spilt på Miniøya tidligere, men da var det som en del av MGPjr-showet.

- Nå blir det meg alene, sammen med band, og det kommer helt nye sanger, som jeg aldri har spilt før, så jeg gleder meg skikkelig! Det blir en helt nye greie for meg, en milepæl, sier hun.

Miniøya arrangeres i år for sjette gang, og er en hundre prosent rusfri musikk- og kulturfestival for hele familien. I tillegg til artister som Sval, Odd Nordstoga og Donkeyboy, er det en rekke aktiviteter rundt om i parken.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Miniøya er trolig en av Oslos mest fargerike festivaler, selv om rosa festivaltoaletter ikke egentlig sto på bestillingslista. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten


Les også: Nå er alt klart for nye Tøyen

Bleietelt med klassisk musikk
Blant annet er det totalt 10 Pippi-forestillinger, en egen regnskog, et flyktningetelt, flashmob og selvsagt et eget discotelt.

Skulle sulten melde seg i løpet av helga, garanteres du sunn og økologisk mat.

- Vi har nå blitt sertifisert, så over halvparten av maten er garantert økologisk. Det passer fint inn i profilen vår om å være miljøvennlig, sier Prestgard.

Bleiestasjon er det også på området, og i år blir den akkompagnert av et helt nytt konsept.

- Vi har et klassisktelt, hvor en kvartett fra Barrat Due skal spille. Så får barna inn klassisk musikk fra stellebordet, sier Prestgard.

Les også: Dette er Oslos nye restaurantgate - for bier og humler

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skulle det bli skikkelig skybrudd kan kanskje discoteltet være et sted å varme seg litt. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten


Les også: Gir 1,5 millioner kroner for å få Harry Hole hjem

Til foreldrene: - Kle dere godt!
På lørdag er det kanskje største trekkplasteret Knutsen og Ludvigsens jubileumskonsert, der en rekke av landets største artister gjør sine tribute-versjoner av de kjente sangene.

- Det kan gå mot at lørdagen blir utsolgt, forteller voksen-festivalsjef Louise Prestgard, som fredag kan konstatere at opprigget er i rute, selv om værgudene kanskje kunne smilt litt større.

- Det pleier ikke å være noe problem for de minste, for de er som regel godt kledd, men foreldrene må lære seg at det ikke er en god idé å komme i converse og olajakke, sier hun.

Lørdag sier nemlig den foreløpige værrapporten at det vil bli fuktig. Søndag skal sola titte fram igjen, men uansett lover både store og små festivalsjefer at festivalen blir et fyrverkeri.

- Det blir kjempegøy!, sier Paulina.

Les også: Andreas Viestad: - Fedme er kostbart, løsningene er billige

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Regnskogfondet og Miljøagentene har egen stand - med egen regnskog. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.