*Nettavisen* Nyheter.

Minister på barnehage-besøk

Finansminister Kristin Halvorsen fikk oppleve Ole Brumm barnehage og prosjektet med gratis kjernetid på nært hold da hun besøkte Haugenstua tirsdag.

Haugenstua: Tirsdag ettermiddag var finansminister Kristin Halvorsen på besøk i Ole Brumm barnehage på Haugenstua for å høre om bydelens erfaringer med gratis kjernetid-prosjektet. Med seg hadde hun både SVs gruppeleder Knut Even Lindsjørn i bystyret og bystyrepolitiker Andreas Behring.
Statsråden og hennes følge fikk omvisning i barnehagen, som består av fire avdelinger med til sammen 59 barn. Underveis fikk statsråden mye informasjon om barnehagen, som at to tredjedeler av barna har minoritetsbakgrunn. Både statsråden og de andre politkerne benyttet også anledningen til å hilse på barna mellom samtalene med bydelens representanter.

Ti millioner

Bydel Stovner har i år fått ti millioner kroner av staten til et pilotprosjekt i bydelens barnehager. Hovedpunktet i prosjektet er gratis kjernetid for alle fire- og femåringer som går i bydelens kommunale og private barnehager. På denne måten skal bydelen kunne gå aktivt og og rekruttere fire- og femåringer som ikke har søkt plass.
Barnehagetilbudet skal også forbedres gjennom systematisk språkstimulering for både minoritetsspråklige og norskspråklige barn, samt kompetansehevingstiltak for personalet. Et mål er også å følge opp foresatte med minoritetsbakgrunn for å bedre deres norkskunnskaper, for å bistå barna og øke forståelsen for deltakelse i sosiale aktiviteter.

Kort periode

Bydel Stovner begynte arbeidet med prosjektet 1. mai, og bydelen hadde dermed ikke mange resultater å presentere statsråden da hun kom på besøk. Enklere ble det ikke etter at en av bydelens barnehager brant ned.
Det er først i høst vi har hatt fullt trøkk på prosjektet, sa bydelsdirektør Maria Brattebakke.
Basert på inntrykk, antakelser og noe dokumentasjon kunne bydelen likevel opplyse at det fremdeles er vel 100 barn uten barnehageplass i den aktuelle aldersgruppen. 20 av disse har imidlertid plass i et korttidstilbud.
Det har vært en utfordring både å skaffe nok plasser og å fange opp barn som tidligere ikke har søkt om barnehageplass, sa BU-leder Tore Ludt til sin besøkende partikollega.

Skryt

BU-leder Tore Ludt benyttet også anledningen til å rose de ansatte i bydelens barnehager.
De ansatte har stått på, vist stor arbeidsvilje og gjort en utmerket jobb, sa han.
BU-lederen poengterte også at bydelen har vært bevisst på å beholde kjøkkenassistent-stillingene i barnehagene.
Dette var et helt bevisst valg fra vår side, som viste seg å gi gode resultater, konkluderte Ludt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.