RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her fra fjorårets minnegudstjeneste.
Her fra fjorårets minnegudstjeneste.

Minnegudstjeneste for rusdødsfall

Torsdag 27. mars kl. 19 i Trefoldighetskirken er det igjen tid for den årlige minnegudstjenesten for dem vi har mistet som følge av rus. Etter gudstjenesten blir det fakkeltog til Eidsvolls plass og appell foran Stortinget.

Årlig dør mennesker som følge av rus, av overdose eller andre rusrelaterte årsaker. Hvert eneste dødsfall er en stor tragedie for alle som er berørt.

- Med denne minnegudstjenesten ønsker vi sammen med pårørende, venner og byens folk å skape rom for å sørge over våre kjære. Alle er velkomne: etterlatte, venner, pårørende og folk fra rusmiljøet som har behov for å samle seg i minner og ettertanke. Mange lever i uro for at de selv kan være de neste som blir borte, skriver Kirkens Bymisjon i en pressemelding.

Under gudstjenesten i Trefoldighetskirken blir det lystenning, tale ved Kirkens Bymisjons generalsekretær Sturla J. Stålsett og musikalske innslag av Marit Mathisen og Magnus Larsen, samt Rusmiddeletatens kor Corruso. Liturger er domprost Olav Dag Hauge, Torhild Breidablikk og Rannveig K. Knutson.

Etter gudstjenesten blir det fakkelvandring til Eidsvolls plass foran Stortinget med appell ved Carl Petter Opsahl, gateprest i Kirkens Bymisjon. Alle inviteres til suppe i kafeen Møtestedet etterpå.

Kirkens Bymisjon vil understreke at de rusmiddelrelaterte dødsfallene er en byrde som bæres av alle lag av folket. Svært mange familier i Norge er berørt av rustragedier gjennom sine nettverk. Minnekvelden er derfor også ment som et tilbud til alle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere