RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minnelund for de som ikke ønsker egen grav


FORNØYDE: Driftssjef Stein Olav Hohle og anleggsleder Per Brunstad ved den nye delen av kirkegården, en urnelund med enkeltgraver og felles minnelund.
FORNØYDE: Driftssjef Stein Olav Hohle og anleggsleder Per Brunstad ved den nye delen av kirkegården, en urnelund med enkeltgraver og felles minnelund. Foto: Foto: Aina Moberg
Neste vår skal en helt ny og vakkert beliggende urnelund tas i bruk på Klemetsrud kirkegård.

KLEMETSRUD: Urnelunden blir den tredje av slitt slag i Oslo. I dag finnes det slike på Nordre gravlund og Bekkelaget kirkegård.

– På Klemetsrud blir det plass til 530 enkelte urnegraver og 730 graver i en navnet minnelund for de som ikke vil ha egne graver. Navnene skal stå på små plater på selve minnesmerket, som er en lang, grå granittplate, forteller Stein Olav Hohle, driftssjef i Gravferdsetaten.

Sammen med anleggsleder Per Brunstad er han glad for å kunne tilby innbyggerne i bydel Søndre Nordstrand den nye urnelunden.

Arbeidet har tatt et år og har kostet seks millioner kroner. Neste år skal urnelunden tas i bruk.

Finner roen

– Det åtte dekar store området var tidligere en gjengrodd skråning i enden av kirkegården. Krattskogen er blitt et nydelig parkområde. Vi er glade for at Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter så nettopp denne løsningen, sier Hohle.

Den nye urnelunden er universelt utformet, og består av veier, trapper, bro, en bekk, en speildam, frilagt fjell og gress.

Det er plantet nye trær blant de gamle, dessuten flere hundre busker av mange forskjellige slag. Ti trebenker rundt omkring i urnelunden og en stor granittbenk midt i, innbyr besøkende til å sette seg ned og finne roen.

– Det var viktig for oss å få til denne urnelunden, og tilbakemeldingene så langt er utelukkende positive, sier Hohle.

Trenger mer plass

Selve Klemetsrud kirkegård ble innviet i 1981. Et eget gravfelt for muslimer ble tatt i bruk i 1988.
Det er for øvrig ønsker om å utvide kirkegården ytterligere.

– I løpet av et par år er det ikke plass til flere kistegraver. Vi trenger også flere gravplasser for muslimer, sier Hohle.
 

LES OGSÅ:

Det lukter så vondt at det svir i øynene

Byens flotteste uteområde

Rift om byggeklar tomt
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere