Minner fra byen du bor i

Oslo-kabareten "Det minner meg om Oslo" bringer frem rørende og humoristiske historier fra byen.

Sentrum/Frogner: Salen på Oslo Nye Centralteatret fyller seg opp med godt voksne publikummere. Det lukter nesten kamferdrops og bestemors parfyme i lokalet når teppet går opp for Åsleik Engmarks Oslo-kabaret, "Det minner meg om Oslo". Men stykket appellerer til alle, og du vil kjenne deg igjen uansett alder.

Voksent publikum

Ensemblet består av Kari-Ann Grønsund, Eli Anne Linnestad, Birgitte Victoria Svendsen og Helle Haugen. Sjarmerende og med en utrolig sceneglede, stråler det i øynene på skuespillerne, som helt tydelig trives med å spille matiné. Varmen og utstrålingen smitter av på publikum. Gjenkjennende humres det, mens byens mange minner gjenoppleves. Skuespillernes egne erfaringer danner grunnlag for historiene.

Åsleik har brukt og misbrukt oss, sier de, og er enige om at han har tilført noe spesielt som ung mann på voksent stoff. Alle skuespillerne er vokst opp i Oslo, og har forskjellige minner om hvordan det var å vokse opp i etterkrigstiden. Fra klaskedass i oppgangen til pubertetsproblemer på t-banen, via fulle menn i parken, skiturer i marka og danseskolens strenge lærerinne, synger og danser de fire nydelige damene seg gjennom forestillingen, mens bilder fra gamle Oslo ruller på skjermen bak.

Det er veldig morsomt å få spille for et så voksent, levende og interessert publikum, sier Kari-Ann, etter at en av de voksne har vært innom og hilst, og fortalt et eget Oslo-minne. Etter forestillingen er nemlig alltid jentene nede i Teaterkjeller'n, og snakker med publikum. Kaffe og kaker er nemlig inkludert i billettprisen.


Ekstraforestillinger

"Det minner meg om Oslo" ble umiddelbart en kritikersuksess, og etter premieren 13. oktober har publikum, i hvert fall de med mulighet til å gå på teater på dagen, strømmet til.

Vi setter opp ekstraforestillinger noen lørdager, siden noen klaget på at de ikke kunne i komme fra i ukedagene. Lørdag 18. november klokken 14.30 er det for eksempel en forestilling, sier Kari-Ann. Om hvorfor forestillingen er tatt så godt i mot, er ensemblet enige om at det som kommer fra hjertet ofte er det beste.

Det er en hyllest til byen, på godt og vondt, og det er masse kjærlighet i stoffet, sier Helle. Skuespilleren bor for tiden på Majorstuen, hvor hun trives kjempegodt. Opprinnelig er hun fra Ekeberg, men siden hun var 17 har hun bodd på vestkanten.

Jeg har en datter på to år, men det går fint å bo midt i byen likevel, dessuten er det kort vei til og fra teatret. Men jeg skulle gjerne bodd som Kari-Ann. Hun har egen port inn i Frognerparken.

Jeg flytter aldri fra Frogner, skyter Kari-Ann inn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.