RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minner fra Haugen

På en fredelig overskyet søndag møter Lokalavisen Aase, som har mange minner fra St. Hanshaugen. I bakgrunnen bader lille Silas, mens parkfolket glimrer noe med sitt fravær.

St. Hanshaugen: Det er stille og rolig på St. Hanshaugen denne søndags formiddagen. Parkfolket skremmes av det skiftende været, og engangsgrillene sover tungt. En ensom syklist våger seg forbi Tårnhuset, mens en familie trosser været og inntar plenen på toppen av haugen.

Aase kommer kjørende i en nyervervet elektrisk rullestol, og slår gjerne av en prat med Lokalavisens journalist.
Jeg kommer fortsatt stadig innom St. Hanshaugen, forteller hun. Aase forteller om en opppvekst på Majorstuen, hvor hun ofte tok turen over haugen på vei bort til bestemor i Waldemar Thranes gate.

Vi lekte ofte her opp på haugen, også selvfølgelig på Blåsen i Stensparken, mimrer hun.
Satt dere på gresset og grillet, slik man gjør i dag?
Å, nei du. Den gangen var det ikke lov til å sitte på gresset, sier Aase.

Hun forteller at det sto strenge forbudsskilt med inskripsjonen "tred ikke på plenen" flere steder i parken. En annen raritet som har forvunnet i dag, er værmeldingen på Tårnhuset. Før kunne man bare ved å løfte blikket opp, få med seg dagens værvarsel, forteller Aase.

Hvis det sto en firkant øverst, ble det dårlig vær og regn. Sto det en trekant, ble det fint vær, forteller hun. Aase husker særlig godt en skummel episode fra St. Hanshaugen.
Jeg var vel rundt 20 år, og var oppe på haugen med noen venner, sier Aase. På den tiden var det høye gjerder rundt bassenget, som tidligere var mange metrene dypt.

En dag fikk vi høre at en jente hadde falt opp i bassenget, sier hun. Vennene på haugen grøsset av frykt, da de fikk høre at jenta hadde tatt sitt eget liv.

I dag er bassenget en halv meter dyp, og nylig fylt med vann.
Det er en liten gutt som bader der borte, sier Aase. Hun var selv ganske redd for vannet da hun var liten, og synes at den lyskrøllede gutten er modig.

På andre siden av bassenget har lille Silas funnet sitt paradis.
Jeg har en båt, sier han stolt og løper for å vise den frem. En feiende flott rød seilbåt får prøve bølgene i bassenget på haugen, mens Silas inspiserer ferden entusiastisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere