RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Garmin Nüvi 3760 er lett å ta med og egner seg både i bilen og til fots
Garmin Nüvi 3760 er lett å ta med og egner seg både i bilen og til fots Foto: Foto: Einar Eriksen

Minner om Iphone 4

Nüvi 3760 ser ut som en superhot mobiltelefon, og fungerer strålende til navigasjon.

AMOBIL.NO: GPS-er for bilen har stort sett vært klumpete enheter med trykkfølsomme skjermer, mens det i mobilbransjen har vært fokus på byggekvalitet og kapasitive berøringsskjermer.

Vi har tidligere testet unntaket Navigon 8410, og denne gangen er det Garmin som har tatt steget.

Les også: Test av Navigon 8410

Garmin Nüvi 3760 er en svært stilren GPS. Fremsiden er helt svart, en krom linje dekker kanten rundt hele enheten og mesteparten av baksiden er svart og av metall med en overflate som ligner børstet stål.

Som Iphone 4

Det som imponerer oss mest med designen er størrelsen. Enheten er faktisk akkurat like tynn som en Apple Iphone 4, men litt bredere og en liten tanke høyere.

Baksiden er helt flat, i motsetning til det vi er vant med fra GPS-bransjen. Nüvi 3760 glir lett ned i lomma, og er dermed utmerket utformet for navigasjon til fots når du har parkert bilen din.

Garmin Nüvi 3760 er rent utseendemessig den flotteste GPS-en vi har sett. Den er stilren, tynn og gir et solid inntrykk.

GPS-en er praktisk både bak rattet og til fots, og det er enkelt å veksle mellom disse. Navigasjonen fungerer godt i begge modus, og det er lett å få oversikt med enheten.

Les ogsåStor test av GPS-er for turbruk

Hjelp til å spare drivstoff

For de som er veldig opptatt av hvor mye drivstoff bilen bruker, er Nüvi 3760 et utmerket valg. Den har en egen økofunksjon.

Her kan du legge inn type drivstoff, drivstoffpris og bensinforbruk på landeveiskjøring og bykjøring. Du kan oppdatere drivstoffprisen enkelt hver gang du fyller bensin.

Ut ifra denne informasjonen kan GPS-en fortelle deg hva det koster å kjøre de forskjellige rutene som planlegges.

Den kan fortelle deg om du kjører økonomisk eller ikke, den kan vise deg graf og annen data over bensinforbruket og den kan planlegge ruter basert på hvilken som blir billigst å kjøre.

GuideSlik fungerer GPS

GuideMobil med GPS eller frittstående - hva er best?

Null underholdning

Det eneste vi reagerer på er at håndfrifunksjonen fungerer dårlig. Med altfor svakt volum i din ende og ekko hos motparten bør du heller skaffe deg en egen håndfri.

Ellers er det kanskje noen som vil savne en musikkspiller med FM-sender, videoviser og andre underholdningsfunksjoner. Om du derimot vil bruke GPS-en for å finne fram bak rattet eller til fots, og bryr deg om utseendet på GPS-en, er Nüvi 3760 et godt valg.

Prisen på rundt 2400 kroner er kanskje avskrekkende for mange. Du får gode GPS-er til en mye lavere penge, slik som Tomtom XXL, men denne er større, mer klumpete og langt fra så stilfull som Nüvi 3760.

Les ogsåTest av Tomtom XXL IQ Routes

Finn prisen på produktene i Prisguide.no

Les hele testen av Garmin Nüvi 3760 på Amobil.no

Les også disse artiklene:

Snart blir Samsung Galaxy S veldig mye raskere

Blir den bekreftet i dag?

Test: Herlig retro-Pac-Man for Android

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere