RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilde fra tidligere minnestund på Sarabråten. ARKIVFOTO: Sara Sægrov Ruud
Bilde fra tidligere minnestund på Sarabråten. ARKIVFOTO: Sara Sægrov Ruud

Minnestund på Sarabråten i Østmarka

I kveld, mandag 7. juni, er den tradisjonelle minnestunden over falne Milorg-jegere, på Sarabråten i Østmarka.

ØSTMARKA: Leder i Østmarkas Venner, Steinar Saghaug, betegner samlingen som en frilufts- og minnestund, og det er den virkelig. For på denne tiden av året får vi oppleve Østmarka på sitt flotteste, og samtidig holdes tak i det som arrangementet egentlig er - nemlig en minnestund over falne i nettopp Østmarka.

Ni unge Milorg-jegere mistet livet sitt her under krigen, og for 64. gang skal det mandag markeres og minnes.

– To av Milorg-folkene ble skutt i kamp, sju ble arrestert, sterkt mishandlet og deretter skutt. De sju ble senket i Bunnefjorden i nærheten av Nesodden, sier Saghaug – Etter krigen ble det reist en bauta på Sarabråten til minne om de ni Milorg-jegerne fra gruppe 13132, og her samles vi.

Markeringen er i kveld, mandag 7. juni klokken 19.00, og årets taler er forsvarsminister Grete Faremo. I fjor var det statsministeren som var her.

– Østmarkas Venner ønsker som arrangør av denne markeringen å hedre og holde minnet levende om de ni frihetskjemperne som til det siste brukte Østmarka i sin kamp for Norges frihet, sier Saghaug.

Veien inn til Sarabråten går i flott Østmarka-terreng fra Østmarksetra, Rustadsaga eller nordfra fra Ellingsrud via Mariholtet. Alle tre rutene går på fine skogsbilveier, og det kan godt brukes sykkel om man ikke ønsker å ta beina fatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere