RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På morgenen ti år etter møtte folk opp på Åsbråten for å minnes det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen.
På morgenen ti år etter møtte folk opp på Åsbråten for å minnes det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen. Foto: Alle foto: Simen Sundsbø

Minnet Benjamin Hermansen

Det er i dag ti år siden Benjamin Hermansen ble stukket ned og drept, og det ble markert på plassen der han trakk sitt siste pust.

ÅSBRÅTEN: Det er kanskje ikke noe drap i Norge som har hatt så stor innvirkning på det norske samfunnet. Drapet på Benjamin Hermansen åpnet manges øyne for at det finnes rasistiske krefter som er i stand til å drepe, også i Norge.

LES OGSÅ: Benjamin-drapet har fått store ringvirkninger

Lys og blomster

På Åsbråten ble det satt opp en byste, for å minne den avdøde, og for å minne oss levende om hva som har skjedd, og hva som kan skje igjen.

I dag, 10 år etter drapet, møttes venner av Benjamin og andre som lot seg ryste av drapet for å vise avsky mot rasisme for å legge blomster på bysten av Benjamin.

Ikke glemt

Lokalpolitiker Nadeem Butt var en av dem som trosset morgenkulda i dag tidlig for å delta på tiårsmarkeringen. Han fortalte om det brutale drapet og om etterspillet det fikk, før han la den første rosen ved bysten.

LES OGSÅ: – Vi glemmer ikke

Det var flere som fulgte Butts eksempel og la ned rose. I tillegg til blomstene rundt bysten var presseoppbudet et klart signal om at Benjamin ikke er glemt og at rasisme fortsatt står på dagsordenen.

Flere markeringer

Det blir flere tiårsmarkeringer av drapet. I kveld skal det igjen være fakkeltog mot rasisme, sist gang var det omtrent 40.000 som deltok.

Holmlia bibliotek skal ha minneprotokoll for Benjamin og det blir tent lys over hele landet.

Fakkeltoget går fra Youngstorget klokken 18 i kveld.

LES SAKEN: Fakkeltog 10 år etter

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere