RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minnet Minna

Østensjøvannets Venner møtte nye venner ved vannet med kaffe og kaker for å minnes Minna Wetlesen.

Østensjøvannet: Det var 17 mars1865 at Fredrikke Wilhemine (Minna) Wetlesen startet Europas første husholdningsskole for unge kvinner på Abildsø gård. Det sto ikke så godt til med kunnskapen om hygiene og matstell på gårdene i omegnen da Wetlesen startet skolen sin for 142 år siden, og dette så den driftige abildsøkvinnen. Hun nådde også mange lesere med boken "Husholdningsbog for unge Husmødre i By og Bygd".

Ved Østensjøvannet treffer vi på en gjeng hyggelig stemte venner av Østensjøvannet som deler ut kaffe, te, kjeks og kaker til folk som går tur rundt vannet denne søndagen. Været er grått og vinden tar godt.

Jeg kan ikke huske at det noen gang har vært så lite snø på makeringen vår, forteller Amund Kveim som er leder i vennelaget. Han deler om seg med kaffe, og en av dem som tar imot det og informasjon er Liv Olaug Larring som har bodd på Lambertseter i 10 år. Hun og mannen Richard er ofte på tur i området rundt vannet.

Vi kan ikke flytte herfra, alt er så godt tilrettelagt. Tur- og bademulighetene er mange, vi kan sykle til Hvervenbukta og gå til Mariholtet, forteller Larring, som nå vil vurdere om hun skal bli med i Østensjøvannets Venner. Laget arbeider for bevaring av våtmarks- og kulturområdene i Østensjøområdet. Og mens store og små strømmer til for kaffe og en bit kake, kan hobbyornitolog Tore Nesbakken melde om at en hettemåke er observert.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere