RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Misfornøyd med mediefokus

Fotoboksen mellom Storo og Tåsen er en av to som er slått av på grunn av miljøfartsgrensen. Vegdirektoratet liker dårlig at bilistene er klar over dette.

STORO/ TÅSEN: De to fotoboksene på veier med miljøfartsgrense i Oslo er i vinerdvale.

Politiet har bestemt at boksene skal være avskrudd vinterstid, fordi de mener det er urimelig at en bilist den ene uken slipper unna med et forenklet forelegg for å kjøre i 86 km/t, mens man neste uke blir fratatt førerkortet for å kjøre i samme hastighet, skev Aftenposten.no onsdag.

Liker ikke mediefokuset

Vegdirektoratet liker dårlig at bilistene er klar over at fotoboksene i Oslo er skrudd av om vinteren.

Det er bedre for både trafikksikkerheten og miljøet at bilister ikke vet om fotoboksene er på eller av, sier seksjonssjef for trafikksikkerhet i vegdirektoratet, Finn Harald Amundsen, til VG Nett.

Han mener mediefokuset kan føre til større fartsforskjeller og inviterer folk til ikke å følge fartsgrensene.

Politiet: Ikke så farlig

Politiinspektør i politidirektoratet, Jan Guttormsen, mener imidlertid ikke at trafikksikkerheten blir nevneverdig svekket av at folk vet at to bokser i Oslo er ute av drift.

Jeg tror folk stort sett lojalt følger fartsgrensene. De alvorligste fartsovertredelsene fanges ikke opp i automatisk trafikkontroll, men i politikontroller, sier Jan Guttormsen til VG Nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere