Gå til sidens hovedinnhold

Mishandlet kone og barn i 26 år

Mandag må mannen (50) møte i retten tiltalt for omfattende mishandling av kona og sine seks barn i tilsammen 26 år.

OSLO TINGRETT: Den tiltalte mannen (50) er for tiden varetekstfengslet i Oslo Fengsel. Mandag må han møte i Oslo Tingrett, tiltalt for særdeles grov vold og trusler mot sin ektefelle og sine seks barn.

Barna, som nå er i alderen 7 til 25 år har blitt utsatt for trusler og vold fra sin far hele sine liv. Mishandlingen startet mot kona allerede i 1987 og fram til mannen ble pågrepet i fjor.

LES OGSÅ: Familievold et økende problem i Groruddalen

– Skal skjære deg i strimler

50-åringen skal blant annet ha truet med å drepe sine egne barn og ektefelle. Ved en anledning i 2012 skal han ha sagt til kona «jeg skal skjære deg i strimler og mose dem».

Kvinnen har også ved flere anledninger ha blitt voldtatt, slått og sparket – også da hun var gravid. Mannen har også kontrollert hennes bevegelser, hennes bankkonto og hennes sosiale liv.

LES OGSÅ: Flere tas for familievold

Slått, sparket og spyttet på

Han skal også ha hindret barna sine å delta i sosiale arrangementer som bursdager eller andre aktiviteter, han skal ha låst dem inne på rommene sine i flere dager og han skal ha truet med grov vold. Blant annet skal han ha sagt til datteren (25) at han ville skjære av henne tunga og at han ville gi henne elektriske støt.

Flere av barna har også blitt slått, sparket, spyttet på og dratt i ørene. To av sønnene har blitt slått under fotbladene med et belte, mens en tredje sønn har blitt truet til å drikke en kopp med eddik.

Den gjentatte mishandlingen kvalifiserer til fengselsstraff, i tillegg til at det trolig vil bli fremmet et erstatningskrav.

Saken er berammet til fem dager i tingretten, og starter mandag klokka 09.

FLERE NYHETER FRA DITTOSLO.NO:

To busser har kollidert på Carl Berners plass

Sykkelveien i Sørkedalsveien blir stengt på nytt

Hells Angels kan miste klubblokalet sitt på Alnabru

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot