*Nettavisen* Nyheter.

Misjonskirken vil overta barnehage

NY DRIFTER? Abildsø barnehage er i dag kommunal og holder til i Fellesskapshuset til Oslo misjonskirke Betlehem. Nå ønsker de å starte egen barnehage fra høsten 2015. Arkivfoto

Abildsø barnehage kan bli overtatt av Oslo misjonskirke Betlehem neste år.

Klikk på bildet for å forstørre.

BEKYMRET: Foreldre-representant Halvor Røsbak Feragen ba Østensjø BU om hjelp til å videreføre Abildsø barnehage som et kommunalt tilbud. Foto: Nina Schyberg Olsen

ABILDSØ: I underetasjen til Oslo misjonskirke Betlehem er det barnehagelokaler, som i dag leies ut til Bydel Østensjø og Abildsø barnehage.

Nå kan imidlertid den kommunale barnehagen bli nedlagt. Misjonskirken har bedt om at leieavtalen opphører høsten 2015, fordi de ønsker å starte opp sin egen barnehage.

LES OGSÅ: Får ta i bruk hele nye Storgården barnehage likevel

Kritiske foreldre

Barnehagen var tema i åpen halvtime hos Østensjø bydelsutvalg (BU) i november, da foreldrerepresentant Halvor Røsbak Feragen innstendig anmodet bydelen om å utsette en nedleggelse til leiekontraktens utløp i 2017.

Han frykter splittelse av et godt og velfungerende barnehagemiljø, og påpekte også at foreldrene var kritiske til måten denne prosessen gjenomføres på.

Foreldrerepresentanten sa at man ved å utsette en nedleggelse unngår at en stor del av barna må bytte barnehage før de skal begynne på skolen. Han henviste også til at mange ikke ønsker en religiøs barnehage for barna sine.

LES OGSÅ: Skal løse livets store spørsmål på Abildsø

Avgjøres 15. desember

Etter innlegget stilte lokalpolitikerne en rekke spørsmål om prosessen til bydelsadministrasjonen, og saken skal behandles på BU-møtet i Østensjø mandag 15. desember.

Bydelsdirektørens innstilling er at leieforholdet til misjonskirken avsluttes 1. august 2015.

Bydelen sier det erfaringsvis er vanskelig å drifte en barnehage som skal nedlegges, fordi få barn søker seg dit og ansatte søker seg bort.

På BU-møtet skal lokalpolitikerne blant annet også ta stilling til kutt i assisterende styrestillinger i barnehager i bydelen.

LES OGSÅ: Bydelen må spare 11 millioner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag