Gå til sidens hovedinnhold

Mistenker organisert kriminelt asiatisk miljø

Politiet mener de står like før et gjennombrudd i etterforskningen av Bislett-drapet.

OSLO: – Vi har grunn til å tro at vi etterforsker et veldig sentralt miljø og kan være nær en løsning, sier leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid til Nrk.

Del på Facebook

Tilfeldig offer

Det var natt til lørdag at en 35 år gammel mann ble skutt i hodet og drept ved puben Store Stå på Bislett. Drapet framstår i følge politiet som særdeles brutalt. Så langt i etterforskningen er det lite som tyder på at det var et planlagt drap, og 35-åringen er etter all sannsynlighet et tilfeldig offer.

Tirsdag fortalte Metlid at politiet har rettet mistanke mot et organisert kriminelt miljø, bestående av asiatisk utseende personer. Oslo-politiet sier til Nrk at de tror onsdag kan bli en avgjørende og viktig dag i etterforskningen.

Ifølge VG Nett skal fem personer være pågrepet etter Bislett-drapet, men det benekter Metlid ovenfor Nrk.

Bislett

35-åringen som ble skutt i hodet og drept var trolig et tilfeldig offer i følge politiet. FOTO: BJØRN MARTIN BRÅTEN NORDBY

Hun innrømmer likevel at de avhører sentrale personer, men vil ikke si hvem dette gjelder, eller hvilken rolle disse personene skal ha.

LES OGSÅ: Politiet ønsker å forebygge våpenbruk etter Bislett-drapet

– Man utfordrer politiet

Dagbladet melder at gjengmedlemmer som skal ha flyktet sammen med gjerningsmannen fra åstedet, ble pågrepet av spanere tirsdag.

Ifølge avisen lover politiet at hele det norskvietnamesiske mafiamiljøet vil få svi.

– Når man begår denne typen handlinger på åpen gate utfordrer man på mange måter politiet. Som en direkte følge av det, griper vi nå fatt i det som måtte finnes av lovbrudd i disse miljøene, sier sjef for Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Einar Aas, til Dagbladet.

Venter pågripelser

Metlid mener imidlertid at de nå er inne i en avgjørende fase av etterforskningen, og tror det kan komme et gjennombrudd.

– Vi hadde tirsdag kveld mange interessante avhør, og vi kan være inne i en avgjørende fase i forhold til et gjennombrudd i saken, sier Metlid.

Politiet har hatt flere personer inne til avhør, og fokuserer spesielt på et organisert kriminelt miljø i hovedstaden.

– Dette er et kriminelt miljø i Oslo, med flere personer fra Asia eller som har asiatisk utseende. Det er snakk om mange personer, og vi jobber aktivt ut i dette miljøet.

Reklame

Husker du disse to idiotene?