RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mister gullkampen


Joachim B. Solvang er en viktig spiller for Tunet, men nå må laget klare seg uten 20-åringen resten av sesongen. For Joachim er det nå helt andre ting enn innebandy som gjelder.
Joachim B. Solvang er en viktig spiller for Tunet, men nå må laget klare seg uten 20-åringen resten av sesongen. For Joachim er det nå helt andre ting enn innebandy som gjelder.
Joachim B. Solvang (20) får ikke oppleve et eventuelt seriemesterskap med Tunet. Nå venter i stedet et halvår med studier i varmere strøk.

HØYENHALL: – Det hadde nesten vært bedre hvis vi hadde ligget på syvendeplass. Nå er det selvsagt synd å reise, men jeg har planlagt dette i ett år, sier Manglerud-gutten.

Det er som en del av studiet i siviløkonomi BI-studenten tar et halvt år i utlandet. Valget falt på Mexico – et land som ikke akkurat er så kjent for å ha mange stjerner innen innebandy.

– Det blir morsomt å oppleve en annen kultur, og jeg kan også litt spansk. Innebandy tror jeg nok imidlertid ikke det blir noe av, smiler Joachim.

Skryter av bredden

Tunet har ikke avgitt mer enn tre poeng i årets sesong, og har nå tatt føringen i kampen om gullet. Fjerdingby er nærmeste utfordrer, men de tapte borte for Sagene i helgen. Dermed er romerikingene to poeng bak serieleder Tunet.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi har spilt denne sesongen. Vi har vist at vi har en utrolig god bredde, og nå satser jeg på at det holder helt inn i gullkampen, sier Joachim.

Han tviler ikke på at lagkameratene klarer å prestere selv om han selv ikke får bidratt.

– Hvis de ikke klarer å vinne gull blir det kjeft når jeg kommer hjem, fastslår Manglerud-gutten. Han har uansett spilt nok kamper til selv å kalle seg mester, men han skulle gjerne vært med på – eller i alle fall sett – gullfesten.

– Jeg får ikke reist hjem i løpet av det halve året jeg skal være i Mexico, forteller Joachim.

Avgjorde i 2. periode

Han reiser fra et lag som tok juleferie med en flott 9-4-seier hjemme over Bærums Verk i helgen.

Gjestene fra Bærum yppet seg litt i 1. periode, men etter det var det ingen tvil om hvor seieren skulle gå.

Selv om Tunet ledet 2-1 etter én periode, hadde også Bærums Verk hatt store farligheter i løpet av de første 20 minuttene. Da hjemmelaget vartet opp med mange raske kombinasjoner i midtperioden, gikk det imidlertid for raskt for Bærums Verk – og plutselig ledet Tunet 6-1.

Neste seriekamp for Tunet blir 9. januar, men det blir som nevnt uten Joachim B. Solvang. 20-åringen lover imidlertid at han blir å finne i Høyenhallen neste høst igjen.

– Jeg kommer tilbake til Tunet. Det er ikke noe annet alternativ for meg her i Norge, sier Joachim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere