Gå til sidens hovedinnhold

Mister handlehjelp

Ragnhild Trosterud reagerer sterkt på å bli fratatt en time hjemmehjelp. Bydelen anbefaler henne å kjøpe handletjenesten av et privat firma i stedet.

ROMSÅS: For få uker siden fikk Trosterud brev fra bestillerenheten i Bydel Grorud. Der står det at hun får redusert hjemmehjelpen fra fire til tre timer i måneden, og at hun ikke kan få hjelp til å handle mat på butikken lenger.

Vil anke til fylkesmannen

På grunn av sykdom kan ikke Trosterud bære varene selv. Legens anbefaling er at hun ikke bærer mer enn én kilo i hver hånd.

– Jeg handler litt med barna mine, men det blir ikke så ofte, siden de bor i andre kommuner, sier Trosterud.

Bydelen bekrefter at tjenesten er endret, men hevder den ikke er dårligere. LES OGSÅ: – Alle får fire timer

Trosterud viser til at byrådet har bestemt at det skal settes av fire timer, og mener derfor at vedtaket er ulovlig.

– De forsøker å snike seg bort fra en time. Jeg kommer til å anke det til fylkesmannen. Dette er helt tullete. Det er ikke sånn det skal være, sier hun.

Anbefalte privatfirma

Trosterud har i dag en halvtime handlehjelp hver 14. dag. Fredag blir siste gang hun får hjelp av bydelen.

For få dager siden ble Trosterud oppringt av bestillerkontoret, som ville "ordne opp i" situasjonen for henne. De tilbød seg å kontakte et privat firma hun kunne kjøpe tjenesten av.

LES OGSÅ: – Soleklar rett på fire timer

– Jeg syns det er frekt at de overtar for meg på denne måten. Jeg er ikke noe barn. Det finner jeg meg ikke i, sier Trosterud.

Hun mistenker at Bydel Grorud har inngått en samarbeidsavtale med det private firmaet. Av prinsipp nekter hun å betale for en tjeneste hun mener å ha krav på gjennom bydelen.

– Dette gjelder ikke bare meg. Jeg går til avisa på vegne av mange som har fått det samme vedtaket. Det er mange minstepensjonister her, og jeg er skrekkslagen over at bydelen ikke tar hensyn til folks økonomi. Jeg syns det er på sin plass at folk får det de er tilmålt og har krav på, sier Trosterud.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger