RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

At hageavfall blir kastet over gjerdet på kommunal grunn eller kjørt ned til bredden av Lysakerelva er et økende problem. Foto: Vidar Bakken
At hageavfall blir kastet over gjerdet på kommunal grunn eller kjørt ned til bredden av Lysakerelva er et økende problem. Foto: Vidar Bakken

Mister mottak av hageavfall

Byrådet må finne et alternativ til dagens mottak av hageavfall mens Smestad brannstasjon bygges.

SMESTAD: Ullern Avis Akersposten har tidligere satt lys på forsøplingen i forbindelse med at hageeiere kaster store mengder hageavfall ut i naturen. Problemet har vært særlig stort i områdene langs Lysakerelven.

Gjenbruksstasjon på Smestad

Oppfordringen har vært å bruke gjenbruksstasjonen på Smestad, som har vært eneste alternativ for de vestlige bydeler. I forbindelse med byggingen av ny Smestad brannstasjon vil gjenbruksstasjonen for blant annet hageavfall bli stengt. Det mener bystyret ikke er holdbart.

Et enstemmig bystyre har pålagt byrådet å etablere et alternativ til gjenbruksstasjonen på Smestad, mens denne er stengt. Det kan ikke være slik at de som bor i Oslo vest må kjøre for eksempel til Bærum for å bli kvitt hageavfall, sier Yasmin Mujahid (A), som fremmet forslaget i samferdsels- og miljøkomiteen i rådhuset.

Stengt i september

Dagens gjenbruksstasjon vil bli stengt i september og vil ikke bli åpnet igjen før i 2010.

I og med at det er problemer med dumping av hageavfall fra før er det miljømessig viktig å opprette en midlertidig gjenbruksstasjon. Komiteen har også påpekt at det er behov for flere slike mottak rundt i byen, sier Mujahid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere