Mistet lappen etter dårlig skraping

Det gjelder å skrape bilvinduene skikkelig, hvis ikke kan du miste lappen.

Det gjelder å skrape bilvinduene skikkelig, hvis ikke kan du miste lappen. Foto: FOTO: NINA S. OLSEN

En mann fra Holmlia er uten førerkort etter å ha kjørt med for dårlig skrapt frontrute. Les mer i politiloggen fra den siste uka.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Politiet har litt av hvert å fylle dagene med, alt fra folk som kjører ulovlig til innbruddsforsøk og falske alarmer.

Her er politiloggen fra fredag 18. januar til og med torsdag 24. januar:

To fikk skrape i lakken for dårlig skrapte vinduer

LJABRU/HOLMLIA: Tirsdag i 16-tiden stoppet politiet en bil i Ljabrubakken på grunn av for dårlig sikt i frontruta. En kvinne på 44 år ble tilbudt forenklet forelegg og vedtok det på stedet.

En times tid senere ble en annen bil stanset av politiet ved Holmlia senter, av samme grunn.

- Det var meget dårlig sikt på grunn av for dårlig skrapte ruter. Sikten var så dårlig at førerkortet ble beslaglagt, sier politioverbetjent Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon.

Den 50-årige sjåføren var ikke enig, og samtykket ikke i førerkortbeslaget. Dermed blir det rettsvist om saken.

LES OGSÅ: Isete vinduer kan koste deg lappen

Snurret rundt i Sikksakkveien

NORDSTRAND: Forrige fredag i 12-tiden fikk politiet melding om at en bil hadde rullet rundt i Sikksakkveien ved Mosseveien. Bilen hadde landet på hjulene igjen og fører var tilsynelatende uskadd, men ble likevel med ambulansen for en sjekk. Airbagen var utløst og bilen hadde store skader. Det var kun en bil involvert i ulykken, og førerens førerkort ble inndratt.

Fikk fyringsforbud

NORDSTRAND: Fredag ettermiddag ble det meldt om pipebrann i Oberst Rodes vei. Det var glør i pipa, men ikke røyk til fare for beboerne inni huset. De fikk imidlertid fyringsforbud inntil en feier kunne komme og ordne opp.

Tyver på Rimi

BOGERUD: Natt til lørdag rykket politiet ut til Stallerudveien etter melding om at to personer forsøkte å bryte seg inn i Rimi-butikken. Politiet observerte to personer som sprang fra stedet, men klarte ikke å innhente dem. Heller ikke hundepatrulje klarte å få fatt på gjerningsmennene, som kan ha forsvunnet i en sølvfarget bil. Nærmere undersøkelser viste at de ikke klarte å komme seg inn i butikken, og at de hadde slengt fra seg en bag med verktøy.

Kjørte ulovlig

RYEN: Natt til lørdag ble en 38 år gammel mann tatt for å kjøre uten gyldig førerkort ved Esso på Ryen. Han ble anmeldt for forholdet, og passasjeren i bilen overtok rattet ettersom hun hadde lov til å kjøre.

Tyv var beboer

EKEBERGVEIEN: Lørdag ettermiddag rykket politiet ut etter at en innbruddsalarm ble utløst ved en bolig i Ekebergveien. Rundt huset var det ferske spor, men politiet så ikke tegn til innbrudd. Det viste seg at en leietager i huset hadde vært uheldig og utløst alarmen.

Søker vitner etter innbrudd

BJØRNERUD: Lørdag kveld klokken 19.51 fikk politiet melding om at innbruddsalarmen var utløst hos en elektrobedrift i Bjørnerudveien 18. da politiet kom til stedet viste det seg at en rute var knust, og at det var bilspor inntil vinduet. Politiet er interessert i opplysninger om mulige kjøretøyer som har vært i området rundt klokken 19.40-19.50.

Påkjørt av biltyv

BØLER: Forrige mandag kveld ble en bil påkjørt bakfra av en annen bil i Bølerbakken, mens den sto stille i et kryss. Det ble materielle skader på den påkjørte bilen, og siden den ansvarlige stakk fra stedet ble politiet kontaktet. Utifra kjennemerket på gjerningsbilen var den ståjlet, og forholdet er nå anmeldt.

Fant stjålet bil

BRATTLIKOLLEN: Politiet dro forrige mandag til Libakkveien, etter melding om en forlatt bil. Det viste seg at den var meldt stjålet fra Østfold 12. januar. Hvem som hadde satt den fra seg i libakkveien er foreløpig ukjent.

Røyk uten ild

SIMENSBRÅTEN: Tirsdag i 18-tiden var det utrykning til en bolig i Simensbråtveien, etter melding om mulig brann. Det viste seg imidlertid at det bare var noen som fyrte i peisen, og at det av den grunn kom mye røyk.

Falsk alarm

PRINSDAL: Natt til onsdag rykket politi og brannvesen ut til en bolig i Høgåsveien, etter melding om utløst brannalarm. Eier var ikke hjemme og det ble ikke funnet tegn til brann, så alarmen ble avstilt av vekter.

Kjørte ulovlig

HOLMLIA: Onsdag i 18-tiden stanset politiet en bil i Rosenholmveien. Føreren hadde ikke gyldig førerkort, og etter nærmere undersøkelser av bilen viste det seg at den var påsatt falske kjennemerker og stjålet fra Romerike i mai 2012. En mann på 36 år ble pågrepet og kjørt til sentralarresten.

Knuste bilruter

HAUKETO: Natt til torsdag kom politiet over fire biler med knuste ruter i Hauketoveien. Det hadde vært innbruddstyver på ferd. En bil måtte taues inn, og eierne ble varslet. Det var negativt søk etter gjerningsmenn, men i nærområdet ble det funnet gjenstander som formodentlig var tyvegods fra bilene, deriblant rulleskøyter.

LES OGSÅ: Buss på tvers stanset trafikken

Kjørte på parkerte biler

SIMENSBRÅTEN: Torsdag ettermiddag kom det melding til politiet om at en bil hadde kjørt inn i flere parkerte biler i Lyngveien og deretter forsvunnet fra stedet. Politiet har innhentet en rekke opplysninger og etterforsker saken.

Ble parkert av politiet

BØLER: Torsdag kveld klokken 22.48 stanset politiet en bil i Nøkleveien. Det viste seg at mannen bak rattet ikke hadde gyldig førerkort. Bilen ble derfor parkert og mannen anmeldt.

LES OGSÅ: Skal gjøre E6 tryggere

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.