RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møkk under neglene i sommerferien


Erika Paaldatter Sandanger og Mia Sjøholt Groeng har god styring på trillebåra. FOTO: Eli Sjøholt
Erika Paaldatter Sandanger og Mia Sjøholt Groeng har god styring på trillebåra. FOTO: Eli Sjøholt
Foreldre og barn ved Manglerud skole er så glade i skolehagen at de jobber dugnad i ferien.

MANGLERUD: I løpet av sommerferien stiller rundt hundre foreldre og barn jevnlig opp for å vedlikeholde skolehagen. Hagen er avhengig av frivillig innsats for å bestå.

Foreldrene ved Manglerud skole er stolte av skolehagen og har et sterkt ønske om at den skal brukes så mye som mulig i undervisningen.

Vi ønsker at skolehagen brukes i både matte, mat og helse, gym, natur, miljø og samfunnsfag, kunst og håndtverk og for den del som et sted å sitte og jobbe, sier en engasjert Gunnell Sandanger, en av mange foreldre som luker og graver i hagen en vakker sommerkveld i august.

Engasjement

I skolen i dag legges det etter min mening sterke føringer for hvordan undervisningen skal foregå, og elevene skal gjennom mange fastlagte tester. Lærerne må bruke mye av tiden til dokumentasjonsarbeid. Det er synd dersom dette fører til at skolene ikke kan utnytte omgivelsene, sier Sandanger.

Det er ikke mange skoler som har en skolehage, men vi som har en er klar over verdien av den derfor er det et sterkt engasjement om den også, fortsetter Gunnell Sandanger.

Loggbok

Vi har en loggbok liggende i redskapsskjulet i skolehagen hvor vi loggfører alt vi har gjort i skolehagen hver gang vi er der, forteller Eli Sjøholt, en annen av de hageglade.

I denne loggboka skriver også alle som er der seg inn med navn og hvilken klasse de går i. Dette for at vi på «åpen skoledag» hver høst kårer hvilken klasse som har hatt størst oppmøte i løpet av sommeren. På denne åpne skoledagen selger elevene alle grønnsaker som er dyrket frem. Det lages også grønnsakssuppe av egendyrkede grønnsaker, som alle fremmøtte får smake på. Det grilles også pinnebrød til alle som ønsker, forteller Eli Sjøholt.

Det er alltid 5. klassetrinnet som er ansvarlig for planting av frø, setting av poteter og åpen skoledag. Inntektene av salget går til innkjøp av frø til neste sesong.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere