RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møllergatas juleverksted


STOR PRODUKSJON: På Møllergata skole lager julepynt som skal selges på marked. Slikt blir det både turer og kino av! Foto: Anders Jørstad
STOR PRODUKSJON: På Møllergata skole lager julepynt som skal selges på marked. Slikt blir det både turer og kino av! Foto: Anders Jørstad
Julekort, dompaper og hjemmelaget syltetøy er noen av julemarkedsvarene som går for full produksjon hos Møllergata skoles musikkorps.

Møllergata: Det hjemmelagede syltetøyet markedsføres av korpsets voksne ildsjeler som "Norges eneste hjemmelagede syltetøy innenfor Ring 3". Lørdag 29. november og søndag 30. november vil dette være ett av de mange produktene som kan kjøpes på julemarkedet i Skogmakergata 8 på Grünerløkka.

Julekort med linosnitt, til- og fra-kort, dompaper av ull, hjemmelagde tepper og fyrstikkesker med juledekorasjoner, er noe av produktene som barna i musikkorpset lager på juleverkstedet, og som kan kjøpes på julemarkedet, der barna kommer til å spille julemusikk, forteller lederen av korpsets egen "desemberkomité", Ingrid Grundt.

Verdens eldste?

Med dets 107 år lange historie, er Møllergata skoles musikkorps landet eldste skolemusikkorps. Med Norges særegne skolekorpstradisjon, tror ildsjelen Grundt at det også er verdens eldste. Under oppussingen av skolen i 1999, gjorde det lave elevtallet at korpset i sin helhet kun besto av én enslig trommeslager.

Vi gikk da i tettere dialog med skolens ledelse, og samarbeidet med dem har vært viktig. Vi får benytte oss av lokaler mens mange fremdeles er på SFO, og som gjør at korpset ikke kommer i tidsklemme med andre aktiviteter, som fotball og håndball, forteller Grundt, som i dag kan skilte med et medlemstall på over 50 skolekorpsmusikanter.

Reisekasse

Årets juleverksted er det fjerde i rekken, og oppmøtet om julemarkedet øker for hvert år. Inntekten av salget føres over til musikkorpsets konto for reiser og sosiale sammenkomster.

Av inntekten kan vi stelle i stand kinokvelder, og hvor vi drar og spiser pizza etterpå. Vi arrangerer også ulike turer. Og det hyggelige med slike sammenkomster er at elevene møter nye bekjentskaper og har det moro på tvers av aldersgrensene, forteller Grundt.

Turene til tivoli med berg- og-dalbane i Liseberg er den store høydaren for korpsmedlemmene Sigrid Grundt Leine (9) og Marthe Sundholm (11).

Det er hyggelig å lage fine julepyntgjenstander som vi kan vise frem til andre, og jeg håper så mange som mulig kommer til julemarkedet, mener Sigrid.

Turene til Liseberg er kjempeartige, og jeg gleder meg til neste tur, konkluderer Marthe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere