Gå til sidens hovedinnhold

Mobbende bilvandalisme

Fanny Irene Viken tror skoleelever står bak de mobbende setningene som ble risset inn i bilen hennes i Bjartveien.

OPPSAL: Fanny Irene Viken og kjæresten leier en leilighet i Bjartveien 12. Fredag parkerte hun bilen sin i veikanten utenfor huset klokken 14.45. Da kjæresten kom hjem 15.30 fant han bilen ripet opp.

Panseret, bakdøren og spoileren var da ripet opp med en spiss gjenstand.

I lakken er det risset inn setninger av mobbende karakter. Nordstrands Blad gjengir her noen av setningene, men vi har anonymisert navnene på dem som er omtalt i lakken på bilen.

«NN (jente) til deg»
«NN (jente) er en mann»
«NN (gutt) suger»

Også han de leier leiligheten av fikk bilen sin ripet opp og stjerna på naboen Mercedes ble brukket av. Alt skadeverket skjedde samtidig.

Sjokkert

Hærverket skjedde i en periode da mange skoleelever går forbi og Fanny er ikke i tvil om at det må være barn som har ripet opp bilen hennes.

– Jeg er sjokkert og veldig sint. Jeg visste ikke at unger kunne gjøre noe sånt. En ting er ripingen, det er ille nok, en annen ting er mobbingen og ertingen i det som er ripet inn. Det er horribelt, sier Fanny som selv studerer til spesialpedagog.

Les også: Narkoman småbarnsfar kjøpte kanon

9.000 kroner

Bilen er en Kia av eldre modell. Både Fanny og kjæresten er studenter og omlakkering er svært kostbart.

– Vi har fått et prisoverslag på omlakkering av panseret på 9.000 kroner, sier Fanny oppgitt.
En del av oppripingene er så dype at de går ned i metallet. Fanny mener det kan være brukt en nøkkel eller noe liknende for å komme så dypt ned i lakken.

Ripingen på døren og spoileren bak kan man trolig klare å polere bort.

Les også: Oslofjorden flommer over av søppel

Anmeldt

Nå håper hun at noen i området har sett hærverket eller at noen angrende synder innrømmer det de har gjort og tar kontakt med henne på telefon 93292226.

– Jeg har aldri vært utsatt for noe liknende, sier hun

Forholdet er også anmeldt til politiet.

– Vi har anmeldt saken og håper politiet kan komme til bunns i den. Dette er svært alvorlig, hvis ikke dette får noen konsekvenser for dem som har gjort det kommer dette til å skje på andre biler senere, frykter Fanny.

Les også: – Mange har et ubevisst forhold til egen brannsikkerhet

Tar kontakt med skolen

På grunn av høstferien denne uken har ikke Fanny klart å komme i kontakt med ledelsen ved Vetland og Oppsal skole, hvor elever som passerer forbi Bjartveien trolig sokner til.

–Det er horribelt at barn kan risse inn slike ting og jeg kommer til å ta kontakt med skolen når høstferien er over, sier Fanny.

Les også:

Falsk hjemmehjelp lurer seg inn hos eldre

Parkeringskaos ved Ekebergparken

«Ekstremt få tips» i drapssaken på Manglerud

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene