RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobbes ut av skolen


Skolehverdagen på Årvoll skole er blitt et mareritt for "Kim". Nå flytter familien ut av Oslo, på jakt etter et bedre oppvekstmiljø.Foto: Anita L. Hanken.
Skolehverdagen på Årvoll skole er blitt et mareritt for "Kim". Nå flytter familien ut av Oslo, på jakt etter et bedre oppvekstmiljø.Foto: Anita L. Hanken.
Far til 'Kim' mener skolen ikke tar tak i alvorlig mobbing. Nå ser han ingen annen løsning enn å bytte skole.

ÅRVOLL: – Jeg gruer meg til å gå på skolen. Skolen er som et mareritt. Det er de som mobber som burde skifte skole, og ikke jeg, sier gutten trist.

"Jævla feite esel", og "Vi har savna deg, for vi hadde ingen å banke", er eksempler på kommentarer som "Kim" forteller at han har hørt på skolen.
Ifølge faren har både fastlegen og barne- og ungdomspsykiatrien (Bup) foreslått skolebytte av hensyn til guttens helsetilstand.
LES OGSÅ: Rektor avviser deler av kritikken

– Vi vil flytte så snart vi får solgt leiligheten, sier faren.

Foreldrene ønsker ikke at gutten skal bytte skole i nærheten.

– Nei, vi vil ut av Oslo, til et sted hvor det er bedre å vokse opp, sier faren.

Flere brev fra fastlegen

"Kim", som er elev på barnetrinnet ved Årvoll skole, sier han er blitt mobbet mer eller mindre siden første klasse. I november 2008 ble han dyttet overende og tråkket i magen av medelever. Siden har mobbingen eskalert.

LES OGSÅ: – Kan være den beste løsningen

Fastlegen har gjentatte ganger sendt brev til skoleledelsen, hvor hun ber om at skolen må rydde opp i den alvorlige situasjonen. Faren mener det ikke har gitt resultater.

– De er så slemme. De kaster sko og stoler, og lugger. En gang fikk jeg en saks i hodet. Noen ganger slår de foran læreren, uten at læreren bryr seg. Og noen ganger slår de læreren også, sier "Kim".

Faren forteller at gutten ikke klarer å sove om natta, at han gråter og gruer seg til hver skoledag.

– Nå sier han til oss at han ikke vil leve lenger, sier faren fortvilt.

Faren er heller ikke fornøyd med dialogen med sosiallæreren ved skolen, som han mener har vært lite tilgjengelig i denne situasjonen. Lokalavisen Groruddalen har forsøkt å komme i kontakt med læreren for å svare på kritikken, men vedkommende var ikke tilgjengelig før deadline.

Til tross for mobbingen, forteller "Kim" at han har noen venner på skolen.

– Men de tør ikke å støtte meg. De løper et annet sted når de andre begynner å mobbe, sier han.

Sjekker ikke leksene

Faren er også bekymret for at læreren ikke har rettet matte- og norsklekser det siste halve året.

– Det er vanskelig for moren hans og jeg å hjelpe ham med norsklekser. Vi er ikke så gode i norsk, sier faren.

Selv om "Kim" gjør leksene sine, er han lei av manglende tilbakemelding.

– Hvorfor skal jeg gjøre lekser, når læreren ikke vil se på dem? Er det for at jeg skal se på dem selv, når jeg blir stor? Så jeg kan se om jeg hadde feil eller ikke når jeg var liten? spør han.

Faren stiller også spørsmål ved hvordan klassen senere skal gjøre det på de nasjonale prøvene, når elevene ikke er vant til å få tilbakemelding på det de gjør.

Etter det Lokalavisen Groruddalen kjenner til, er flere av foreldrene misfornøyde med at lærerne stadig skiftes ut. Klassekontaktene har nå sendt klagebrev til skoleledelsen, hvor de gir uttrykk for sterk bekymring for lærersituasjonen. Saken er også tatt opp på foreldremøte.

– Vi bytter lærer hele tida, og det syns jeg er dumt, sier "Kim".

Familien har valgt å fortelle sin historie til avisen i håp om at andre skal få slippe å oppleve det samme. Lokalavisen Groruddalen har valgt å anonymisere gutten med pseudonymet "Kim".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere