Gå til sidens hovedinnhold

Møbelsnekkerne blir på Holtet!

Fredag kunne skolebyråd Torger Ødegaard overbringe gladnyheten: Holtet videregående skole får beholde møbelsnekkerlinjen!

HOLTET: Forrige uke skrev Nordstrands Blad at Utdanningsetaten har besluttet å legge ned møbelsnekkerlinjen på Holtet fra høsten 2010 grunnet sviktende søkertall. Holtet er den eneste skolen i Oslo som tilbyr dette faget, og søkerne måtte derfor dra til Skedsmo. Vedtaket førte til massive protester fra elever, snekkerbransjen og politikere. Oslo Snekkermesterlaug har de senere år har hatt et tett samarbeid med Holtet for å øke rekrutteringen til linjen. Dette har gitt resultater og til høsten står seksten søkere på listen. Det er nok til én klasse.

Søkertallet snudd

– Hvert år har man en gjennomgang av antall søkere på forskjellige fag, og foretar justeringer i forhold til søkertallet. Møbelsnekkerlinjen på Holtet har hatt en nedadgående søkermasse de siste årene. I fjor var det kun én søker med ungdomsrett, og derfor mente Utdanningsetaten at det var hensiktsmessig å samarbeide med Akershus om dette faget. Det var aldri snakk om å legge det ned. Oslo og Akershus samarbeider om en rekke små fag, disse to fylkene har jo felles bolig- og arbeidsområde, sier skolebyråd Torger Ødegaard (H) og legger til:

– Men nå viser det seg at søkermassen har økt betraktelig. Til høsten har vi elleve søkere med ungdomsrett samt fem voksne søkere. Det synes vi er en pen oppgang, og derfor var det naturlig å se på saken en gang til, sier Ødegaard.

Konklusjonen er at byråden vil videreføre tilbudet på Holtet, og søkerne som har kommet inn på møbelsnekkerfaget i Skedsmo vil få et tilbud om å gå på Holtet i stedet.

– Vi er takknemlige

Rannveig I. Stava, en av de seksten som har søkt seg til møbelsnekkerfaget på Holtet, har jobbet hardt for at skolen skal beholde faget de siste ukene. Gleden var stor da Nordstrands Blad kunne overbringe nyheten.

– Oi, nå ble jeg litt målløs, sier en rørt møbelsnekkerelev.

– Det er godt å se at byråden har politisk mot til å se på en sak en gang til. Vi er veldig takknemlige, og jeg er så utrolig glad for at vi kan fortsette på Holtet. Alt er tilrettelagt for oss der. Dette er helt utrolig, det er deilig å se at det nytter, jubler Stava.

Oppfordring til bransjen

Skolebyråden ønsker til slutt å komme med en sterk oppfordring til bransjen.

– De siste årene har det vært vanskelig for disse elevene å få seg en lærlingplass. Under halvparten av fjorårets elever fikk lærlingplass. Ingen ønsker å se unge mennesker utdanne seg til arbeidsledighet. Jeg oppfordrer derfor sterkt bransjen og bedriftene til å ta imot flere lærlinger, avslutter Torger Ødegaard.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre