*Nettavisen* Nyheter.

Møbelsnekkerne på Holtet ble reddet – igjen!

JUBLET: Elevene Linn Christel Hana Johnsen (f.v.), Martin Skaug, Sigrid Korsland, Margrethe Sørbø, Frida Stø, Fam Holter og lærer Pål Engedahl jublet da de fikk vite de at møbelsnekkerlinjen ikke nedlegges likevel. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Elever og lærere ved møbelsnekkerlinjen på Holtet vgs. trakk et lettelsens sukk da skolebyråd Anniken Hauglie onsdag kunne fortelle at de får bli på Holtet frem til nye Edvard Munch skole står ferdig.

Klikk på bildet for å forstørre.

SVENNEPRØVE: Linn Christel Hana Johnsen kan puste lettet ut etter at hun fikk vite at hun likevel kan ta svenneprøven sin på Holtet i september. Her med lærer Pål Engedahl. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD: Rektor Tone Amdahl var like glad som elevene da hun fikk de gode nyhetene om at møbelsnekkerlinjen består. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

UTDANNINGSBYRÅD: Anniken Hauglie (H) kan berolige ansatte og elever ved møbelsnekkerlinjen på Holtet at de får bli på skolen i ett år til. Foto: Arkivfoto: Camilla Svendsen

Klikk på bildet for å forstørre.

UNDERVISER: Pål Engedahl har undervist i møbelsnekkerfaget på Holtet siden 1992. Han er lettet over at de får bli på skolen til Edvard Munch skole åpner. Foto: Foto: Kristin Trosvik

Klikk på bildet for å forstørre.

MØBELSNEKKER: Philip Suffren går på møbelsnekkerlinjen og jubler når avisen overbringer de gode nyhetene. Foto: Foto: Kristin Trosvik

HOLTET: I begynnelsen av april fikk elever og ansatte ved møbelsnekkerlinjen på Holtet vgs. vite at linjen skal legges ned fra høsten, og fortvilelsen var stor.

LES OGSÅ: Møbelsnekkerne får bli på Holtet!

Det har vært seks elever ved linjen dette skoleåret. Til høsten er det fire av disse som har fullføringsrett, to førstegangssøkere og to elever som skal ta svenneprøven ved skolen.

Møbelsnekkerlinjen ved Holtet har vært den eneste i sitt slag i Oslo. Skolen har tilbudt faget siden 1980.

På grunn av store variasjoner i søkermassen har faget vært nedleggingstruet flere ganger.

Skal til Edvard Munch

Det var meningen at faget skulle overføres til den nye Edvard Munch videregående skole høsten 2014, men forsinkelser har ført til at åpningen av skolen blir utsatt til 2015.

Likevel fikk elevene ved Holtet beskjed om linjen skulle legges ned høsten 2014 og hva som skulle skje med de seks-åtte berørte elevene neste skoleår var uklart.

– Det er bare snakk om ett år så blir det et nytt tilbud i Oslo. I mellomtiden må det vel være bedre å la elevene få fortsette på Holtet hvor vi har de nødvendige fasilitetene og lærerne i stedet for å kjøpe skoleplasser utenfor Oslo, sa møbelsnekkerelev Philip Suffren til dittoslo.no da avisen skrev om saken i midten av april.

LES OGSÅ: Glede over å beholde snekkerne på Holtet!

Gledesbudskap fra byråden

Dittoslo.no kontaktet byrådsavdeling for utdanning for å høre hva som vil skje med møbelsnekkerne neste skoleår. Utdanningsbyråd Anniken Hauglie (H) har nå vært inne i saken og sett på alternativene.

Onsdag 30. april kunne Anniken Hauglie overbringe den gledelige nyheten: Møbelsnekkerne får bli på Holtet neste skoleår, frem til nye Edvard Munch skole står ferdig.

– Vi har sett på alternativene. Det er jo ikke snakk om å legge ned linjen uansett, den skal til Edvard Munch skole. Men jeg synes det er unaturlig å legge linjen ned i ett år. Det er bedre for kontinuiteten at elevene får fortsette på skolen i ett år til, sier Hauglie som understreker at det riktig nok er en eksklusiv linje med få elever.

– Men vi ønsker at flere skal søke seg til faget, og vi ser muligheten for det når vi får nye fine lokaler på Edvard Munch. I mellomtiden er det viktigste at vi sikrer linjen på Holtet frem til Oslo får et nytt tilbud, sier Hauglie.

LES OGSÅ: Mange vil ha spesiallagde møbler

Glede på Holtet

Lærer Pål Engedahl, som har undervist i faget siden 1992, jubler når avisen overbringer den gode nyheten.

– Dette er bare fantastisk, utrolig gode nyheter at vi får bli på Holtet i ett år til, sier Pål Engedahl.

Han har stor tro på at søkertallene går opp igjen når de får komme til den nye, moderne og sentrale Edvard Munch skole hvor det er tenkt en storsatsing på denne type fag.

En fin gave

Etter å ha fortalt elevene gladmeldingen, konstaterer Engedahl at det var en fin gave før langhelgen.

– Det har vært litt laber stemning her etter at vi fikk beskjed om nedleggelsen, og alle har lurt på hva som skjer. Nå er vi lettet og glade, og jubelen sto i taket da jeg fortalte det til elevene, sier Engedahl.

Møbelsnekkerelev Philip Suffren, som har frontet denne saken, var ikke tilstede på skolen onsdag. Han er ikke mindre lykkelig av den grunn.

– Jeg har bursdag i dag, jeg kunne ikke bedt om en bedre gave, sier Suffren når han får den gode nyheten over telefonen.

Fornøyd rektor

Rektor på Holtet, Tone Amdahl, er like fornøyd som Engedahl og elevene.

– Jeg er veldig glad for at vi får beholde design- og trearbeid et år til, og vi gleder oss til at faget skal få en oppblomstring fra 2015, når det starter opp på nye Edvard Munch videregående skole. Dette er veldig bra i forhold til rekruttering for faget videre, sier Amdahl entusiastisk.

LES OGSÅ:

2014: Det store skolebyggeåret

Flere skolestartere kan få tildelt ny skoleplass

Nye Nordseter blir Oslos største grunnskole


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.