*Nettavisen* Nyheter.

Mobil hopp-spøk

 

Oslo kommune sendte i dag ut pressemelding om at de vurderer å bygge en mobil hoppbakke til 112 millioner kroner. For de som syns den ideen er knalbra er det synd det er første april i dag!

I dagens pressemelding skriver Oslo kommune at de vurderer å bygge en mobil hoppbakke til bruk i og rundt hovedstaden. Hoppbakken vil kunne settes opp avhengig av vær- og vindforhold, og er kostnadsberegnet til 112 millioner kroner.

Ingen utsetning

Bakgrunnen for forslaget er at Holmenkollhopprennet har blitt avlyst eller utsatt for mange ganger, og dette skuffer både tilskuere, hoppere og støtteapparat. Media får heller ikke sendt rennet etter tidsskjemaet. I tillegg har enkelte sponsorer signalisert at de muligens vil trekke seg ut dersom ikke kommunen finner en bedre løsning.

Og løsningen blir nå en hoppbakke som kan settes opp og demonteres i løpet av 36 timer. Bakken får to hovedelementer: ovarennet og unnarennet. Begge delene vil ha en luftfylt løsning og stålvaiere som gir støtte til konstruksjonen. Sporene i ovarennet blir av porselen, mens unnarennet får plastdekke. På sletta blir det også plast. Hele anlegget blir varmluftbasert og det vil derfor være en bakke som er helt fri for snø. Kunstige tribuner skal bygges inn i terrenget.

Ikke avhengig av godt vær

Den mobile hoppbakken skal plasseres der den gamle Holmenkollbakken nå står, men kan tas ned og flyttes dersom værprognosene er dårlige. Et naturlig sted å sette opp bakken for et kortere tidsrom vil for eksempel være i Sørkedalen ved Wyllerløypa, der man tidligere har vurdert en skiflyvningsbakke.

Oslo kommune vil søke staten om å dekke 50 prosent av kostnadene for den nye mobile hoppbakken. Bystyret vil få sak om finansiering til behandling i løpet av april 2008. Deretter skal det igangsettes en anbudsrunde.

Kommunen håper at Norges Skiforbund og Skiforeningen stiller seg positive til ideen om å anskaffe en mobil hoppbakke.

Syns du ideen var bra? Diskuter den her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag