RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobilen for filmfreaks


FILMTELEFONEN: Nokia N96.
FILMTELEFONEN: Nokia N96.
Er du filminteressert vil du sannsynligvis elske Nokia N96. Se video fra mobilmessen i Barcelona.

AMOBIL.NO/BARCELONA: Med stor skjerm, alt av kommunikasjonsteknologi og støtte for både TV og film, skal du være bra kravstor for ikke å være fornøyd med N96 i hånden. Film og TV er nok nøkkelordene til N96. Ettersom mobil-TV enda ikke har tatt av i store deler av verden, har Nokia vendt oppmerksomheten mot film og video i stedet. Med en 2,8 tommer stor TFT-skjerm, egne taster for styring av mediaspilleren på siden og 16 GB innebygget minne, er det ikke teknikken som står i veien for å gjøre N96 til en konkurrent til kinosalen.

For skjermen er faktisk enorm, sammenlignet med hva man er vant til på en mobiltelefon. Detaljer og grafikk kommer godt frem og videospilleren kjører helaftens spillefilmer på strak arm. I tillegg har Nokia fått på plass to høyttalere som sikrer stereolyd, samt en egen fot under kameraet som støtter telefonen opp på skrå så du kan se på video mens telefonen står på et bord. Det skal nevnes at N96 har støtte for flash-basert innhold på internett. Det betyr at du kan se web-TV og video basert på flash-løsninger, som for eksempel YouTube. I tillegg kommer mobil-TV med DVB-H. Men ettersom denne teknologien ikke finnes tilgjengelig i Norge enda, vil ikke dette være av større interesse for oss med det første.

Vil du vite mer om Nokia N96? Klikk på lenken Klar for helaftens spillefilmer

Se video fra mobilmessen


type="text/javascript">


Fremtidens mobiler
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
type="application/x-shockwave-flash" width="382" height="480" id="movieObj">

value="domain=video.gfx.no&autostart=false&movie=/4/4151/v_13440.flv&autostart=false&type=internal&provider=/videoplayer_streamprovider.php">

bgcolor="#ffffff" width="382" height="480"
flashvars="domain=video.gfx.no&autostart=false&movie=/4/4151/v_13440.flv&autostart=false&type=internal&provider=/videoplayer_streamprovider.php"
name="videoplayer" type="application/x-shockwave-flash"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">onclick="popupVideo('/4/4151/v_13440.flv', '382', '480'); return false;">Vis større
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere