Gå til sidens hovedinnhold

Mobilene vi gleder oss til

Disse fete mobilene kommer snart, og vi gleder oss.

AMOBIL.NO: De kommende månedene vil det dukke opp en rekke spennende nye mobiltelefoner. Mange av dem ble presentert på Mobile World Congress i Barcelona i februar, og noen av de er rett rundt hjørnet.

Her er Mobile World Congress-lanseringene

Les også: Vi har plukket ut fem mobiler med trykkskjerm som smaker mer enn de koster

S-classe

LG KM900 Arena er den første telefonen som kommer med LGs nye menysystem S-class. KM900 ser ut til å bli en skikkelig underholdningsmobil med fem megapikslers kamera, GPS, videoavspilling og mye annet snacks.

Telefonen har såvidt kommet i salg i Europa, men her hjemme venter vi fortsatt.

Les mer om LG KM900 Arena her

Idou, Idou

Idou er Sony Ericssons nye underholdningsflaggskip, som ble lansert i februar i år. Telefonen har et kamera som kan ta bilder i en oppløsning på hele 12 megapiksler. Xenon-blits skal også gjøre det enkelt å ta gode bilder i mørke omgivelser.

Telefonen kjører Symbian-operativsystem, i likhet med blant andre Nokias smarttelefoner. I tillegg har Sony Ericsson lagt til en rekke av sine egne multimediafunksjoner. Idou har en 3,5 tommer stor skjerm med en oppløsning på 320 x 640 piksler.

Telefonen er ventet i salg i andre halvdel av året.

Les mer om Sony Ericsson Idou her

Enda større skjermer

HTC Touch Diamond 2 og Pro 2 har fått enda større skjermer enn sine forgjengere, og kjører Windows mobile 6.1. Telefonen har HTCs eget grensesnitt, Touch Flo, oppå menyene til Windows mobile, noe som gjør den svært enkel å bruke.

Er du ikke tilfreds med Windows Mobile 6.1, kan du oppgradere til versjon 6.5 senere uten kostnader.

Telefonene har henholdsvis 3 og 5 megapikslers kamera, og alt du måtte drømme om av trådløs teknologi.

Begge telefonene vil være tilgjengelige mot begynnelsen av sommeren.

Les mer om HTC Touch Diamond 2 og Pro 2 her

Med HD-kamera

Dette er Samsungs nye flaggskip, og oppfølgeren til den første Omnia-telefonen fra selskapet. Omnia HD har et kamera som kan ta bilder i en oppløsning på 8 megapiksler, og kan ta opp videosnutter i HD-oppløsning (720p).

Omnia HD kjører, i motsetning til forgjengeren, Symbian. Menysystemet heter S60 5th Edition, og er det samme som Nokia har på sine nye trykkskjermtelefoner.

Denne telefonen forventes å komme til Norge i løpet av andre kvartal i år, altså før sommeren slår inn for fullt.

Les mer om Samsung Omnia HD her

Nokias flaggskip

N97 er den første profftelefonen med femteutgaven av det Symbian-baserte S60-operativsystemet. Denne telefonen har fullt tastatur, alt av teknologi og alle underholdningsfunksjoner. Den fortjener tittelen flaggskip mer enn noe annet Nokia har presentert i det siste.

N97 er ventet å komme i salg før sommeren, og prisen blir trolig over 6000 kroner.

Les mer om Nokia N97 her

Android-telefonen

HTC har solgt telefoner med det Linux-baserte operativsystemet Android en stund. Men noen Android-telefon har vi ikke sett i vanlig salg i Norge. Men når HTC slipper Magic her til lands, kan også norske mobilinteresserte få seg en Android-telefon.

Android har kun trykkskjerm, og mangler vanlig tastatur. Skjermen er imidlertid 3,2 tommer stor, så det blir neppe et problem. Magic har alle aktuelle teknologier som GPS, Wi-Fi og super-3G, så noen sinke ser ikke telefonen ut til å bli.

HTC har ikke sagt annet enn at Magic kommer til Norge "i nærmeste fremtid", men vi tolker det dithen at det betyr innen et par måneder.

Les mer om HTC Magic her

Alltid tilkoblet

Med Pre viste Palm at de hadde klart å gjenreise seg selv og tenke nytt.

Denne telefonen har en rekke nyvinninger, som for eksempel trådløs lading, og et helt nytt operativsystem kalt Web OS. Pre har en stor trykkskjerm, men også et fullt tastatur.

Tanken bak Web OS er at du alltid er koblet til internett, hvor den henter ned en mengde informasjon, kontaktlister og annet, og presenterer det for deg på en enkel måte. Telefonen kan også ved hjelp av GPS-en anslå om du er for sent ute til et møte, og sende en e-post om at du kommer for sent.

Palm skal i gang med å selge Pre i Europa innen kort tid, men når den eventuelt kommer til Norge er ikke kjent.

Les mer om Palm Pre her

Iphone 3.0

Iphone 3.0 er ikke en telefon, men det nye operativsystemet til Iphone. Apple har rettet opp en rekke mangler Iphone hadde tidligere, og nå inkludert blant annet MMS, klipping og liming av tekst, bruk som modem og mye annet. Iphone begynner rett og slett å bli voksen.

Selv om det ikke er presentert noen ny telefon, skal vi ikke se bort i fra at dette skjer.

Da Apple presenterte Iphone 2.0 i fjor viste det seg senere at de lanserte Iphone 3G, som kjører denne versjonen av operativsystemet.

Og skulle det ikke komme noen ny Iphone til sommeren, kan du trøste deg med at Iphone 3G og den første utgaven kan oppgraderes til Iphone 3.0. Gratis.

Les mer om Iphone 3.0 her

Hvilken mobil gleder du deg til? Diskuter på diskusjon.no

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus