*Nettavisen* Nyheter.

Mobiliserer igjen for tunnel

Bryn Miljøforum har, sammen med andre, i lang tid jobbet for å få Manglerudtunnelen inn på Oslos nye veikart. Nå mobiliserer de igjen.

Manglerud: Vi må passe på og holde saken varm, sier leder av Bryn Miljøforum, Dag Bjerke mens han deler ut materiell og samler underskrifter.

Kommunevalg og likeledes behandling av Oslopakke 3 er jo ikke så langt frem i tid, og dermed må vi kjenne vår besøkelsestid.

Bryn Miljøforum har i lang tid vært synlig i mediebildet, gitt og mottatt informasjon og passet på så politikerne ikke glemmer dem. Innsatsen deres har utvilsomt brakt tunnelen flere skritt nærmere. Den er jo nå inne i forslaget til Oslopakke 3. Samtidig har fagmiljøer uttalt at en Manglerudtunnel vil være av tiltak i Oslo som vil gi stor miljømessig uttelling.

Vi er glad for at Statens vegvesen arbeider med konkrete planer og utredninger for nettopp Manglerudtunnelen som en sentral del av Oslos største innfartsåre, Sørkorridoren, sier Bjerke.

Lett å argumentere

Sammen med styremedlem Kjetil Nerland står Dag Bjerke på stand utenfor Manglerud senter. Og det er ikke vanskelig å argumentere for det de står for. Alle som er berørt av hovedveitrafikken på E6 og Store Ringvei nikker positivt til det de to sier, og støttelistene fylles med navn.

Støtte

For å fortsette arbeidet vi i Bryn Miljøforum driver, må vi ha støtte både mentalt og økonomisk, sier Bjerke.

Vi må fortsette kampen overfor politiker både i Rådhuset og Stortinget, og vi må ha et godt samarbeid med Statens vegvesen i utforming av planene. For det er jo vi som bor her som kjenner hvor skoen trykker.

Som sagt var det mange som var bortom standen lørdag formiddag.

Jeg er helt enig med det dere gjør og argumenterer for og skriver gjerne på, sa Hege Kallåk fra Bryn. Og stadig flere kom bortom bordet da Nordstrands Blad var er.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.