RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobiliserer mot kuttforslag


Legene ved Rikshospitalet.
Legene ved Rikshospitalet.
Legene ved Rikshospitalet sier kuttforslagene på 400 millioner kroner vil ramme pasientene ved sykehuset. De stilte mannsterke opp på et allmøte i dag.

GAUSTAD: Entusiasmen for dagens krisemøte var så stor at legene satt i midtgangen på sykehusets store hovedauditorium for å få plass, melder VG Nett.

På allmøtet diskuterte legene kravet om innsparinger på 400 millioner kroner i løpet av året.

Størst applaus av alle høstet leder i Overlegeforeningen, Arne Refsum, da han snakket om de foreslåtte kuttene ved sykehusene.

- Dette er deprimerende og dette er panikk. Vi har et sykehusbudsjett som er nesten en milliard i underskudd. Det er én prosent av det totale budsjettet! Dette er tull, sa han i følge VG Nett.

På et allmøte mandag 25. februar skal legene diskutere kravet om innsparinger på 400 millioner kroner i løpet av året, melder TV 2 Nyhetskanalen.

- Det er store summer som føles urimelig for oss, og det kan ikke gjennomføres uten at det går ut over pasientbehandlingen vår, sier Olaug Villanger, foretakstillitsvalgt ved Rikshospitalet, til TV 2 Nyhetskanalen.

Ifølge Villanger er det aktiviteter som Rikshospitalet og Radiumhospitalet er alene om i Norge som kan bli rammet.

Spesielt vil hjerte- og lungeklinikken, hudavdelingen og nevroavdelingen bli skadelidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere