Mobiliserte for kulturhus

 

 

I kampen for kulturhus i Oslo vest leverte lokale kulturkrefter et musikalsk fyrverkeri i dans og toner.

 

De unge veteranene i rapgruppen Røa eldresenter håper på kulturhus i vest.

PERSBRÅTEN: «Kulturhusfesten» i Pershallen søndag viste at man ikke trenger å dra ned til sentrum for å oppleve stor underholdning. Foran 250 publikummere leverte om lag 100 lokale utøvere fra 4 til 86 år et halvannen time langt sprudlende underholdningsshow.

Variert innhold

Utøvere fra Art musikal- og ballettskole, Lystharmonikerne, Ullern Kammerkor, Rappegruppen Røa eldresenter, Vinderen Dansestudio og Yellow Box mobiliserte for nytt kulturhus i Oslo vest gjennom sang, musikk og dans.

Rapgruppen Røa eldresenter sang «Røa-rap». Lystharmonikerne akkompagnerte flere av sceneinnslagene, blant annet med Edvard Griegs «Dovregubbens Hall» idet utøvere fra Vinderen Dansestudio danset trolldans.

Egen kampsang

Dansere fra Art musikal- og ballettskole danset hip-hop, mens Ullern kammerkor var i det mer nasjonalromantiske hjørnet og sang «Olav Tryggvason».

Til slutt samlet alle de lokale kulturkreftene seg på scenen for å få med seg publikummet på allsang til «Kulturshussangen». Dette er en lokal kampsang, som til melodi av «Tomorrow» fra «Annie», har strofer som «Vi må tro og håpe at – i morgen får vi hus» og «En strålende dag – for alle/både for proffer og for – amatører. For KULTUR!

Har håpet

Karoline Herlofsen fra Røa Vel forteller at arkitekter i disse dager utreder mulighetene for kulturhus på Røa torg. Med et kulturhus med en stor sal med 400 plasser og mindre sal med 200 plasser, tror Herlofsen at både lokale amatører og kjente profesjonelle kan gi fulle hus.

– De har et kulturhus i Bærum kommune med 21 ansatte og som går i økonomisk balanse. Så det er mulig. Det avhenger blant annet av at en del av lokalene kan leies ut til næringslivet, forteller Herlofsen, som går og håper på at et kulturhus på Røa kan stå ferdig allerede om tre år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.