*Nettavisen* Nyheter.

Mobilraner endte på sykehus

Det var her på Helsfyr at en tipring ble forsøkt ranet søndag morgen. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO/GOOGLE MAPS

Den ti år gamle gutten sto og ventet på bussen på Helsfyr i Oslo søndag morgen da to ransmenn forsøkte å ta mobiltelefonen hans.

HELSFYR: Det skulle de ikke gjort. To andre menn var vitne til ransforsøket og la de to utenlandske ranerne på 18 år og 24 år i bakken. Det gikk så hardt for seg at tenner lå strødd utover asfalten etter basketaket, og den yngste raneren ble kjørt med ambulanse til Ullevål sykehus.

– Han fikk ganske store skader og måtte opereres. Det er OK at de hjalp gutten, men spark og slag mot folk som ligger på bakken er ikke greit, sier operasjonsleder Martin Todnem i Oslo politidistrikt til NTB.

Gutten, som er norsk statsborger av utenlandsk opprinnelse, kom uskadd fra ransforsøket og er ivaretatt av foreldrene sine.

– Vi har anmeldt ranerne for ransforsøk på guttens vegne. De to som brøt inn, er anmeldt for legemsbeskadigelse mot ranerne, sier Todnem.

De to er 17 år og 30 år gamle og er begge norske statsborgere av utenlandsk opprinnelse.

– 24-åringen og 17-åringen er pågrepet og vil bli avhørt. Ifølge vitner var 17-åringen mest aktiv og sparket 18-åringen mens han lå nede. 30-åringen ble avhørt og dimittert på stedet, sier operasjonslederen.

De to som forsøkte å ta mobiltelefonen fra 10-åringen, er begge kjenninger av politiet og er tatt for lignende forhold før. De to andre er ikke kjent for politiet fra tidligere.

Politiet fikk melding om basketaket klokka 9.45 søndag. Da de kom fram, tok de hånd om de fire mennene og gutten.

– En ting er at de reddet gutten, men det ble en voldsom slåsskamp ut av det hvor det ble brukt overdreven vold mot ransmennene, sier Todnem.

Den siste tiden har det vært en ransbølge i Oslo. Bare det siste døgnet har det vært seks ran eller ransforsøk i hovedstaden. (ANB-NTB)

LES OM HVA POLITIET HAR RYKKET UT PÅ I HELGEN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.